Superliga Srbije

Rasim Ljajić zvanično preuzeo vlast u Humskoj 1: Uz mene će biti Mijatović, Lazović...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2024 16:19
Rasim Ljajić, novi "oročeni" čelnik FK Partizan MN Press
Rasim Ljajić, novi "oročeni" čelnik FK Partizan

Rasim Ljajić danima priča za medije u svojstvu novog prvog čoveka Partizana, a na današnjoj vanrednoj klupskoj Skupštini i definitivno je na određeno vreme preuzeo komande od uprave na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom. 

Tačnije do "pravih" predsedničkih izbora, kada bi danas razdeljeni "mandati" trebalo da dobiju defionitivan blagoslov. 

"Imali smo sednicu. Izabran je novi privremeni organ. Nismo više mogli da krijemo. Uz mene će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović... Sutra će se obojica obratiti javnosti. Imamo velika sportska imena, finansijska. Ovu situaciju treba polako rešavati", izašao je pred medije poznati političar, nakon zasedanja najvišeg klupskog tela u Sportskom centru Partizana, popularnom "Zemunelu". 

Mada je zatečena situacija dramatično, teško, gotovo egzistencijalno ugrožavajuća, Ljajić i njegova "ekipa" veruju da je moguće "podizanje iz pepela" drugog najtrofejnijeg kluba u zemlji. Konkretno bivši igrači Predrag Mijatović i Danko Lazović, te poznati privrednici i ekonomski srtručnjaci Vojin Lazarević, Dragan Milovanović, Milka Forcan i Boban Stanojević.

 

 

"Želim da se zahvalim Predragu Mijatoviću. Razgovarao sam sa raznim ljudima, svi su govorili, to je dobro, ali...Da ne vidimo svetlost na kraju tunela, ne bi ni radili sve ovo. Moraćemo da pravimo rezove. Nismo došli da budemo popularni, nego efikasni. Biće bolnih i teških rezova", rekao je Ljajić i otkrio da je Lazovića bilo "lako" ubediti da se lati rudarskog posla, a bivšeg spoertskog direktora Predraga Mijatovića malo teže, ali ni on nije mogao da ne pritekne pomoć. 

Posla je mnogo i to temeljenog, a finansijska stabilizacija je jedan od prioriteta. U situaciji kada se dug meri desetinama miliona evra. 

"Cilj je spustiti budžet, smanjiti broj zaposlenih za barem 20 odsto. Smanjićemo i budžet na 16.000.000 ili 17.000.000 evra”. Trenutno je, podsetimo, oko 22.000.000 evra", rekao je Ljajić, čiji je dolazak označio kraj ere tandema s početka teksta.

Čija će vladavima ostati upamćena po rezultatskoj marginalizaciji kluba u odnosu na Crvenu zvezdu, rastu zatečenog duga, svađi s navijačima, šahovskim promenama trenera, urušavanju Omladinske škole...