Superliga Srbije

Lalatović debitovao remijem: Jedinstvo ispustilo pobedu u finišu meča!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 19:54
Marko Veličković, strelac za Vojvodinu MN Press
Marko Veličković, strelac za Vojvodinu

Nenad Lalatović, remijem protiv poslednjeplasirane ekipe u superligaškom društvu, treći put je debitovao na klupi Vojvodine.

 

 

Gol za veliki bod Novosađanima u duelu sa Jedinstvom doneo je Marko Veličković, a pobedu je promašio Bamidele u 88. minutu. Fantastično je prošao igrač Vojvodine, pored defanzivaca domaćih, ali je šutirao pored gola. Samo minut kasnije uzvratili su i domaći. Denzel je šutirao u bližu stativu, ipak, oprezan je bio golan Gočmanac. 

Među fudbalerima iz Uba mora se istaći uloga mladog golmana Vukašin Jovanovića (inače na pozajmici iz Partizana), koji je briljirao na golu sa čak 23 odbrane, i tako praktično svojeručno doneo bod novopridošlici u Mozzart bet Superligi Srbije.

Nije krenulo dobro za Vojvodinu, protiv poslednjeplasiranog Jedinstva. Već u 27. minutu domaći su poveli, preko Darka Jevtića, koji je posle solo prodora, izbio pred golmana Gočmanca i sa jedanaest metara smestio loptu pored njega - 1:0. 

Do kraja prvog dela igre, trudili su se Novosađani da stignu do izjednačenja, međutim u svim situacijama odlično je reagovala odbrana Jedinstva. 

Nije imao šta da čeka Lalatović, pa su u poluvremenu u svlačionici ostali Radulović, Nikolić i Poletanović, dok su na teren ušli Veličković, Depu i Butean. U 53. minutu, Novosađani nisu uspeli da iskoriste kontru. Istrčao je sam pred golmana Jedinstva, Depu, međutim umesto mreže pogodio je reklame iza gola Vukašina Jovanovića. 

Inicijativa Vojvodine se isplatila sedam minuta pre kraja utakmice. Mladi Marko Veličković, fantastično je primio loptu posle odbitka na ivici šesnaesterca, a zatim je "topovski" šutirao i smestio je iza leđa golmana Jedinstva. 

Gol mladog napadača koji je ovog leta stigao iz Lučana u Novi Sad, kao da je dao krila Vojvodini, koja je nastavila sa konstantnim napadima. Ipak, imali su i domaći svoje svetle trenutke u završnici, ali bez realizacije na kraju. 

Finiš utakmice bio je znato uzbudljiviji od većeg dela meča, jer je viđeno nekoliko odličnih prilika na obe strane. Vojvodina u sledećem kolu igra protiv OFK Beograda, dok Jedinstvo gostuje Radničkom 1923.


Mozzart Bet Superliga, 12. kolo

petak

Crvena zvezda - Radnički Niš 5:1 (3:0)
/Luka Ilić 4, 33, 43. Katai 58, 60 - Ivelja 89/

Čukarički - Napredak 0:0 


TSC - Radnički 1923 0:2 (0:1)
/Stankovski 2, Golijanin 84/

subota

OFK Beograd - Spartak 1:1 (1:0)
/Vlijter 9. pen - Todoroski 90+5/

Tekstilac - Železničar 0:2 (0:0)
/Romanić 52, Eze 90+4/
Jedinstvo - Vojvodina 1:1 (1:0)
/Jevtić u 27 - Veličković 83/

nedelja

Mladost - IMT 17.00 (AS3)

ponedeljak

Novi Pazar - Partizan 16.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore