Superliga Srbije

Železničar slavio u Bačkoj Palanci, golman Popović završio u bolnici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 18:06
Lazar Romanić, strelac gola za Železničar MN Press
Lazar Romanić, strelac gola za Železničar

Železničar je konačno uspeo da prekine negativan niz.Posle četiri vezana poraza, izabranici Marka Savića slavili su na gostovanju Teskstilcu u Bačkoj Palanci. Golove za goste postigli su kapiten Lazar Romanić u 52. i Eze u četvrtom minutu nadoknade. 

 

 

Dugo čekana tri boda za Železničar, ostala, su ipak u senci svega onoga što se u prvih pola sata dešavalo na terenu u Bačkoj Palanci. Posle sudara golmana Popovića sa napadačem Testilca Ukačukuom i saigračem Milikićem, došlo je do petominutog prekida utakmice.

Prvi čuvar mreže Pančevaca, dobio je "strašan" udarac u glavu, pa je kratko ostao i bez svesti zbog čega je morala da interveniše i lekarska ekipa gostiju. Iako je posle nekoliko minuta Popović uspeo da stane na noge, bilo je jasno da neće moći da nastavi utakmicu. Bilo je evidentno da je golmanu Železničara loše, pa je odmah prebačen u obližnju bolnicu. Umesto njega Savić je na teren poslao Novića. 

Tu, nije bio kraj mukama Železničara, jer je zbog povrede morao koji minut kasnije i Milikić. Uprkos svim problemima, nisu se predavali gosti. Napadali su konstantno, ali je prvi deo igre završen bez golova 0:0. 

U nastavku utakmice, Železničar je rano došao do prednosti i iskoristio terensku inicijativu. Ćurić je idealo centrirao sa leve strane. Na jedanaest metara bio je kapiten Lazar Romanić, koji je fantastično skočio između dovjice igrača Testilca i glavom sproveo loptu u mrežu - 0:1. 

Imao je Železničar posle postignutog gola još dve fantastične prilike, preko Kneževića i Cvetkovića, ali su uspeli igrači Tekstilca da se odbrane. 

Četiri minuta pre kraja meča Tesktilac je ostao sa igračem manje jer je isključen Leonitje Vasić, posle grubog prekršaja nad Lazarom Romanićem. Upravo posle tog slobodnog udarca, Železničar je mogao i do drugog gola. Jusif je fantastično šutirao posle odbitka, ali se lopta odbila od prečke i pala na gol liniju. Signalizirali su gosti da je pogodak, ali se VAR soba nije oglasila.   

I kada su svi očekivali kraj utakmice, Eze je pobegao odbrani Tesktilca na levoj strane. Usledila je rutinska završnica sa pet metara za ubedljivu pobedu - 0:2. 

U narednom kolu Železničar na domaćem terenu dočekuje Novi Pazar, dok će Tekstilac u goste IMT-u.

Mozzart Bet Superliga, 12. kolo

petak

Crvena zvezda - Radnički Niš 5:1 (3:0)
/Luka Ilić 4, 33, 43. Katai 58, 60 - Ivelja 89/

Čukarički - Napredak 0:0 


TSC - Radnički 1923 0:2 (0:1)
/Stankovski 2, Golijanin 84/

subota

OFK Beograd - Spartak 1:1 (1:0)
/Vlijter 9. pen - Todoroski 90+5/

Tekstilac - Železničar 0:2 (0:0)
/Romanić 52, Eze 90+4/
Jedinstvo - Vojvodina 18.00 (AS1)

nedelja

Mladost - IMT 17.00 (AS3)

ponedeljak

Novi Pazar - Partizan 16.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore