Superliga Srbije

Nisam jurio rekorde, ali nadam se da će se ovo nastaviti: Aleksandar Katai ponosan na superligaški učinak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 18:48
Aleksandar Katai, fudbaler Crvene zvezde, novi najbolji strelac u istoriji Superlige MN Press
Aleksandar Katai, fudbaler Crvene zvezde, novi najbolji strelac u istoriji Superlige

Aleksandar Katai novi je najbolji strelac u istoriji Mozzart Bet Superlige, pošto je sa dva gola u pobedi Crvene zvezde protiv Radničkog iz Niša, večeras, izbio na kotu 104 i pretekao prethodnoig rekordera Milana Bojovića (103). 

Dovoljno razloga da prekaljeni majstor fudbala na sredini terena s ponosom napravi osvrt na svoj nesvakidašnji učinak. 

"Zaista veliki uspeh za mene, moram da priznam da nisam očekivao da ću postići ovoliko golova, te da ću ući u istoriju Crvene zvezde, ali se desilo i iskreno se nadam da se neće na ovome završiti", počeo je Katai priču za klupski sajt. 

Zvezdin "Magiko" redovno "poentira" protiv Nišlija, pa je danas samo nastavio taj lični "obračun". 

"Video sam pre ove utakmice da sam protiv Radničkog postigao 12 golova, te da sam protiv njih najviše puta bio strelac, a na kraju se ispostavilo i da je baš ova utakmica bila dovoljna za rekord".

 

 

Ovim golovima je Katai došao do ukupno 116 u crveno-belom dresu, te se izjednačio sa legendarnim Darkom Pančevom na klupskoj listi strelaca na sedmom mestu. 

"To veoma lepo zvuči, ali nikad nisam jurio individualne rekorde i nagrade. Uvek sam želeo da budem nesebičan i da pomognem ekipi na načine na koje mogu. Naravno, nadam se da će biti još golova, ali ne po cenu igre ekipe".

Aleksandar se rado seća i izjednačujućeg pogotka protiv portugalske Brage u Ligi šampiona. 

"Utakmica protiv Brage, tog gola se uvek rado sećam, kada me pitaju za omiljeni gol. Ta utakmica jeste završena 1:1, ali nam je taj bod bio dovoljan za prolaz dalje", poručio je Katai, kom se naklonio i trener Vladan Milojević.