Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na Areni sport: Zvezda se uzda u tradiciju protiv Nišlija na "Marakani"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 10:32
Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Radnički iz Niša MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Radnički iz Niša

Pobedom nad ekipom IMT-a, Crvena zvezda arhivirala je debakl od Intera na "Meaci", a pred naredni duel u Ligi šampiona prvak Srbije imaće priliku da osvoji nove bodove u domaćem prvenstvu, kada danas u Beogradu bude dočekao Radnički. Susret sa Nišlijama na programu je od 16.00 i možete ga pratiti u direktnom prenosu na Areni 1 Premium.

Otkad se prvenstvo naše zemlje zove Superliga Srbije, crveno-beli nisu izgubili nijedan bod od niške ekipe na svom terenu, dok je samo dva puta prepustila po jedan na "Čairu". Radnički, doduše, jeste izborio penale u osmini finala Kupa pre nešto manje od dve godine, ali je na "Marakani", što se prvenstvenih utakmica tiče, uvek bio nemoćan.

Ipak, Radnički je danas novi tim. Ekipa sa juge Srbije igra preporođeno otkako je na klupu stigao Nikola Drinčić. Tome u prilog svedoči i visoka pozicija na tabeli gde dele peto mesto sa Partizanom, a upravo o tome govorio je trener Crvene zvezde Vladan Milojević u najavi ove utakmice.

"Mislim da je Radnički ove godine stabilan tim, za razliku od prethodnih koje su bile turbulentne za njih, gde su se mučili ranijih sezona. Stabilizovali su se sa jednim dobrim trenerom, što pokazuje da je pred njim blistava karijera. Nikola Drinčić, koji jako dobro vodi ekipu i ima dosta kvalitetnih igrača, a tim je lepo ukomponovan. Hitra su ekipa, imaju brzinu, fudbalere koji su jaki na lopti. Gaje određeni sistem koji forsiraju, ne možemo da izdvojimo jednog igrača, već kolektiv na koji se oslanjaju. Trebalo bi na to obratiti pažnju", rekao je Milojević.

Crvena zvezda i Radnički iz Niša sastali su se do sada u 125 takmičarskih utakmica. Beogradski tim zabeležio je 86 pobeda u tim duelima. Radnički je slavio u 17 navrata, dok su 22 utakmice okončane nerešenim rezultatom.

Pored ove utakmice, TV Arena sport prenosiće danas još dva meča 12. runde.

Čukarički dočekuje Napredak u Beogradu od 18.00 časova (A2P), dok će sat vremena kasnije snage u Bačkoj Topoli odmeriti TSC i Radnički iz Kragujevca (A1P).

Mozzart Bet Superliga, 12. kolo.

Petak

Crvena zvezda - Radnički Niš 16.00 (A1P)
Čukarički - Napredak 18.00 (A2P)
TSC - Radnički Kragujevac 19.00 (A1P)

Subota

OFK Beograd - Spartak 14.00 (A3P)
Tekstilac - Železničar 16.00 
Jedinstvo - Vojvodina (AS1)

Nedelja

Mladost - IMT 17.00 (AS3)

Ponedeljak

Novi Pazar - Partizan 16.00 (A1P)

Standings provided by Sofascore