Superliga Srbije

Vojvodina poražena od Zenita: Sobolev otkrio Lalatoviću slabosti "lala"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 20:01
Gol Đorđa Crnomarkovića u Rusiji TV Arena sport/ Screenshot
Gol Đorđa Crnomarkovića u Rusiji

Vratio se Nenad Lalatović na klupu Vojvodine, a na povratničkom debiju porotiv Zenita u Sankt Peterburgu i porazu od 4:1 (3:1) imao je prilike da se uveri gde je njegov tim u odnosu na sjajnog ruskog šampiona.

"Lele" je u Sankt Peterburgu izveo jedan kvalitetan i iskusan sastav koji se dobro nosio sa Zenitom iako je brzo primio gol. Sobolev je dobio sjajan pas između defanzivaca od Gorškova (možda bio i u ofsajdu) i lako matirao Rosića.

Prekidi su oduvek bili jako oružje Lalatovićevih ekipa, pa su Novosađani vrlo brzo stigli do izjednačenja posle kornera. Štoper Đorđe Crnomarković je pogodio dalji ugao. Međutim, Sobolev je već u 39. minutu ponovo pokazao gol instinkt i posle šuta Jerohina prosledio loptu na pravo mesto.

I to nije bilo sve, jer je Gustavo Mantuan, posle pasa Soboleva petom, u padu sa 15 metara pogodio mrežu u 45. minutu. Bio je to i ishod prvih 45 minuta u kojima je Lalatović na delu video koliko je spreman u ovom momentu Lazar Ranđelović, ali i šta mora da se radi u ovoj pauzi.

U nastavku meča Zenit je promenio pola tima, ali je taj sastav sa Kasijerom, Lusijanom, Vendelom, Rodrigao verovatno bio i jači od početnog. To se videlo i na terenu jer je Lusijano već u 48. minutu povisio na 4:1. Domaćini su malo spustili gas, Novosađani parirali koliko su mogli, pa je duel završen pobedom domaćina 4:1.

Vojvodina je igrala u sastavu: Rosić - L. Nikolić, Butean, Crnomarković, Lukas Barios - Petrović, Kokanović, Medojević, Savićević - Dele, Ranđelović.