Superliga Srbije

Kao da nikada nisam ni odlazio: Nenad Lalatović sanja titulu sa Vojvodinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 12:27
Nenad Lalatović sanja titulu sa Vojvodinom FK Vojvodina
Nenad Lalatović sanja titulu sa Vojvodinom

Nenad Lalatović i zvanično je predstavljen kao šef stručnog štaba Vojvodine, gde se, posle angažmana u Lučanima, vraća u klub u kojem je proveo dva mandata do sada. 

Tokom svog proteklog angažmana u Novom Sadu srpski trener uspeo je da osvoji nacionalni Kup, dok je sa novim/starim klubom potpisao ugovor na dve sezone. Tim povodom Lalatović je govorio na konferenciji za medije, a podsetimo, na klupi Vojvodine debitovaće protiv Jedinstva iz Uba 19. oktobra po završetku reprezentativne pauze.

"Moja najveća želja kada sam otišao iz Vojvodine bio je da se vratim i ja zapravo nikada nisam ni otišao i osetio sam da pripadam ovde. Čekao sam povratak kući, vratio sam se i trenutno nema srećnijeg čoveka od mene. Želim da se zahvalim i Nešku Milovanoviću sa kojim sam imao izvanrednu saradnju i da se zahvalim mojim bivšim igračima koje sam mnogo cenio i koji su mi pomogli svojim igrama da se danas vratim ovde gde pripadam. Žao mi je, ali to je život, ja im želim mnogo sreće u daljem toku takmičenja, ali da ih sada sa svojim klubom prestignem i da budemo ono mesto kojoj pripada.

Moja velika želja je da u ovom trenutku budemo drugu na tabeli, da osvojimo trofej i da u narednim godinama probamo da donesemo, a to je titula. Još jednom hvala upravi što su me vratili, velika je privilegija je biti po treći put trener Vojvodine. Mislim da sam jedini trener koji je došao ovde, a da nisam pročitao ugovor. To govori i o predsedniku kluba i koliko im verujem. Reako sam im da ne želim da pročitam, potpisao sam ga žmureći i mislim da to niko nikada nije uradio na takav način. Želim i da pozdravim naše navijače i da ih pozovem da u što većem broju budu uz nas na Ubu, a onda protiv OFK Beograda očekujem pun stadion", rekao je Lalatović na početku izlaganja.

Sa oduševljenjem je prihvatio poziv predsednika Vojvodine Dragoljuba Zbiljića.

"Kada me je gospodin Zbiljić pozvao, ja sam to sanjao i nadao se. Posle dobrih rezultata u Lučanima, bio sam srećan što sam mu čuo glas. On i ja smo već jednom sarađivali, bili smo zajedno drugi, i ja sam tada otišao za njim. Ali znam koliko zna posao, koliko voli Vojvodinu i koliko je ambiciozan. Dogovorili smo se bukvalno za jedan minut."

Za razliku od prethodnih mandata ovaj put neće govoriti o stvarima unutar kluba već će samo biti fokusiran na igru i teren.

"Tada sam bio mlađi i neki put mi je bio brži jezik od pameti i sada se izvinjavam za neke svoje izjave. Mene sada samo zanima sportski deo, igrači, utakmice i to će ovog puta tako biti. Konferencije će biti mnogo mirnije jer je klub na visokom nivou, sve je u dan, svi su zadovoljni i moram da poručim igračima da još više ginu za grb Vojvodine. Ja ću im već danas na treningu reći šta znači Vojvodina i da će ona biti moćna kao što je nekada bila. Rezultati moraju da budu bolji."

 

FK Vojvodina

 

Lalatović je zadovoljan sa igračkim kadrom Vojvodine.

"Prelazni rok je bio sjajan. Ovo je šampionski tim. Bio sam iznenađen da su Zbiljić i Jovanović uspeli da dovedu tako kvalitetne igrače. Ako nemamo rezultate sa ovakvim timom, ja ću biti krivac. Ja sam svaku utakmicu gledao, znam kvalitet i od danas ja preuzimam svu odgovornost. Ne volim alibi da kažem da nisam pravio tim, ovo je kao da sam ga ja pravio. Apsolutno sam prezadovoljan potencijalom kvalitetom i bonus igračima. Možda ćemo na zimu dovesti još dva igrača, možda još jedan bonus, ali generalno sam prezadovoljan."

Veliki broj stranaca u timu neće biti problem Lalatoviću.

"Vojvodina je sada najorganizovanija, od kako sam ja bio trener. Ovako moćni strani igrači ne mogu da smetaju, već je čast imati ih. U prošlosti sam imao jednog do dvojicu igrača, ali to se pokazalo kao moj dobar izbor. Sigurno da sam i grešio oko nekih igrača, ja svoje greške priznajem, ali i da sam radio i dobar posao sa domaćim igračima pokazuju moji rezultati. Jedan od toga je i da imam najviše pobeda u istoriji Vojvodine, što ne znači da sam i najbolji, jer je klub imao toliko velikih trofeja. Ali, od četiri trofeja u istoriji, jedan sam osvojio ja, ali zasluge pripadaju uvek igračima. U planu mi je da uskoro oborim rekord i da posle devet utakmica budem i trener sa najviše utakmice na klupi Vojvodine. Strani igrači mi sigurno neće smetati, ali samo oni koji zasluže će igrati, bez obzira na ime i prezime. Vojvodina je iznad svih nas i svi igrači moraju da shvate koliko je težak ovaj grb i zato na svakoj utakmici moraju da daju ne 100, već 200%. Put do drugog mesta i trofeja ove sezone je težak, ali ako im je stalo u istoj meri kao nama i ako budemo izgarali na svakoj utakmici, rezultati će doći."

Konkurencija na vrhu tabele je poprilično jaka.

"Ima sjajnih timova, nikada liga nije bila ovako ujednačena. Konkurenti su nam Partizan, Čukarički, TSC, Radnički 1923, Mladost, ali verujem da smo po kvalitetu najbolji i da zaslužujemo to drugo mesto."

Vojvodina uvek ide na pobedu.

"Ne zanima me ko se kako zove, da igramo i protiv Real Madrida, igraćemo na pobedu. Tako će biti i protiv Vojvodine na „Marakani“. Navijači moraju da očekuju da protiv svakog rivala ide na pobedu, dokle god sam ja trener. Predsednik i ja smo ambiciozni. Kada sam odlazio, osvojio sam Kup Srbije. Ja mogu sada ovako da kažem, dao bih pet godina svog života da osvojim titulu sa Vojvodinom. Ove sekunde. To je moja najveća želja, a ako bi birao sa kojim klubom, to bi bila Vojvodina. Kada radite sa ovakvim predsednikom, onda verujemo da ćemo doći do tog cilja. Sada nam je realan cilj drugo mesto i bilo bi neprimereno da kažemo da napadamo titulu", zaključio je Nenad Lalatović.