Superliga Srbije

Nenad Milovanović o rastanku sa Lalatovićem: Odlično smo sarađivali, želim mu sve najbolje! Na klupi će sedeti Nermin Useni

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

07.10.2024 10:41
Nenad Milovanović MN Press
Nenad Milovanović

Iznenada, kao grom iz vedrog nema stigla je vest da Nenad Lalatović odlazi iz Mladosti posle smo dva meseca rada i vraća se u Novi Sad. 

Odličan rezultat napravio je popularni Lala sa Lučancima, na sedam utakmica, zabeležio je šest pobeda i jedan poraz. Činilo se da će saradnja biti dugoročna, ali se „umešala“ Vojvodina, pozvala Lalatovića, a uprava Mladosti nije želela da narušava sreću i želju dosadašnjeg trenera. 

"Nenad Lalatović je posle poziva Vojvodine želeo da se vrati u Novi Sad, nismo hteli da mu uskratimo to. Razgovarali smo i dogovorili da završimo saradnju. Želim Lali svu sreću, mnogi su sumnjali kako ćemo se slagati nas dvojica, a naša saradnja bila je izvanredna. Lali su uvek vrata našeeg kluba otvorena. Radi se o odličnom treneru, ako ne i najboljem u srpskom fudbalu. Normalno, žao mi je što odlazi, ali svako ima svoj put. Mi smo civilizovani ljudi. Ostvario je odlične rezultate, ostavio Mladost na trećem mestu, stvorio je dobru hemiju u svlačionici, tako da o njemu mogu da kažem sve najbolje", rekao je Nenad Milovanović, za Arena sport.

U naredne dve nedelje Mladost će raditi sa trenerom iz sopstvenog kadra, a odluka o Lalatovićevom nasledniku još uvek nije konačna. 

"U naredna dva kola na klupi će sedeti Nermin Useni. Radićemo zajedno, nema potrebe da mi bilo ko nudi nekog trenera. Ukoliko bude imao dobar rezultat, ostaće na klupi Mladosti".

Potvrdio je i Milovanović da jee razgovarao sa prvim čovekom Vojvodine?

"Vojvodina je veliki klub, odlično rade, sa gospodinom Zbiljićem, koga izuzetno poštujem i cenim. Imamo sjajnu saradnju. Naravno i njima želim mnogo sreće. Razgovaraili smo, nema tu šta, kao što sam rekao nikome Mladost neće uskratiti sreću", objasnio je Milovaanović.