Superliga Srbije

Milošević počeo pobedom, vratio osmehe: Bilo je bolje nego što sam očekivao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 20:40
Savo Milošević MN Press
Savo Milošević

Tačno dva meseca i jedan dan Partizan je bio bez pobede u svim takmičenjima na svom stadionu. Tog ranog avgusta crno-beli su savladali u Humskoj Železničar iz Pančeva 2:0 i bili prvi na tabeli. A onda su usledili porazi od Lugana (0:1), Genta (0:1), remi sa Vojvodinom (0:0) i debakl u "večitom derbiju" sa Crvenom zvezdom (0:4). Ni na gostovanjima nije bilo sjajno…

Sve to dovelo je do toga da su crno-beli posle devet kola Superlige Srbije bili daleko od vrha, čak bliži donjem delu tabele. Doduše, bez kompletiranog rasporeda. Nakon 11. situacija je bolja...

Dugo su navijači Partizana, koji i dalje u minimalnom broju pune tribine svog stadiona, čekali na trijumf tima u Humskoj, sve do 5. oktobra. Partizan je sa novim-starim trenerom Sava Miloševićem uspeo da savlada Tekstilac 4:1 i da tako veže, posle više od 60 dana, dva trijumfa, jer je i u prošlom "valjak" slavio i u Lučanima 3:1.

"S obzirom na to kakvu sam atmosferu zatekao i u kakvoj smo se situaciji nalazili pred ovu utakmicu, mislio sam da ćemo imati više problema", počeo je Milošević svoju izjavu za TV Arena sport posle meča.

 

 

"Delovali smo prilično disciplinovano na terenu i momci su ispoštovali sve što smo se dogovorili i što smo radili u prethodna tri-četiri dana. Žao mi je zbog prvog poluvremena, mada je i ono bilo sasvim dobro. Mogu da budem zadovoljan, ako uzmemo u obzir i činjenicu da smo pobedili u prošlom kolu, onda smo na dobro putu, jer rezultati leče krizu. Ima puno stvari koje ova ekipa može bolje. To je proces i ne može brže. Srećan sam zbog momaka jer su ispoštovali sve što smo se dogovorili", naglasio je Milošević.

Partizan je opet primio gol iz penala, koji je usledio posle neshvatljive greške Antića.

"To su stvari koje su zaostavština. Ne možemo sve da se ispravimo odmah, individualne greške će se smanjiti kako psihološka situacija bude bolja. One su kardinalne, ali kada psiha ekipe bude kako treba, onda se neće događati. Mnogo veliki posao je pred nama, mnogo utakmica i moramo svakodnevno da radimo".

Trener "parnog valjka" želeo je igračima da vrati osmehe na lica i na tome je insistirao.

"Sport je dovoljno stresan da bismo mi sami sebi pravili pritisak. Moramo da radimo sa osmehom. Atmosfera zavisi od nas i stručnog štaba i moramo da kreiramo pozitivan ambijent", rekao je Savo Milošević.

Branko Miličić, koji je i sam svojevremeno radio u Partizanu, sa Tekstilcem nije uspeo da iznenadi Beograđane.

"Možda smo došli Partizanu u nezgodnom trenutku, kada polako izlazi iz krize. Ova utakmica je istorijska za naš klub, moguće je da smo bili impresionirani stadionom i ambijentom, mada mislim da to nije razlog našeg poraza. Nismo imali agresiju kao na prethodnim utakmicama, Partizan nam je pravio pritisak, a ovo je jedno od lošijih naših izdanja ove sezone. Veliko iskustovo, ostaje nam pauza da je iskoristimo i da nastavimo borbu za opstanak".

Partizan?

"Profesionalac sam i radim svoj posao. Imao sam i kao klinac i trener dosta lepih trenutaka na ovom stadionu. Sve doživljavam sa posebnim emocijama, a u pripremi je ovo bila utakmica kao i svaka druga", rekao je trener Tekstilca.