Superliga Srbije

Mladost se vratila na pobednički put: Pejović i Varjačić za tri boda u Pančevu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 18:00
Slavlje Lučanaca MN Press
Slavlje Lučanaca

Vraćaju se fudbaleri Mladosti iz Lučana, na pobednički kolosek, tamo gde su i stali pre meča sa Partizanom. Evidentno je da poraz od crno-belih nije uzdrmao tim Nenada Lalatovića, koji je slavio i na teškom gostovanju Železničaru u Pančevu. Sa pomenutim trenerom na klupi, Lučanci imaju skor od šest pobeda, dok su jednini poraz pretrpeli od crno-belih prošle nedelje. 

Sa druge strane Železničar je u seriji negativnih rezultata, a ovo je bio čak četvrti poraz u nizu za izabranike Marka Savića.  Još od 31. avgusta i utakmice sa Spartakom na domaćem terenu, Pančevci ne znaju za trijumf. 

Tek što je počela utakmica, a Lučanci su došli do vođstva. Milunović je neoprezno startovao već u prvom minutu utakmice, pao je Krsmanović, a sudija Pavle Tomić pokazao je na belu tačku. Siguran realizator za Mladost bio je kapiten Aleksandar Pejović. 

Pogodak gostiju kao da je razdrmao ekipu Železničara. Usledili su siloviti napadi sa svih strane, ređale su se prilike pred golom Stamenkovića, ali je iskusni golman Lučanaca sve do 39. minutu, izlazio iz svih duela kao pobednik.

Kapiten Železničara, Lazar Romanić fantastično je izbacio iz igre Ćirkovića.Poslao ga je na jednu, a on je otišao na drugu stranu. Ostao je sam napadač "dizelke" i sa jedanaest metara samo plasirao loptu pored nemošnog Stamenkovića. Ništa tu nije mogao golman Lučanaca. 

U nastavku utakmice Marko Savić, trener Železničara, bacio je sve karte na napad, pa su tako u igru ušli Pirgić i Jevremović, dok su iz igre izašli Jovanović i Knežević.

Ipak, Mladost je došla u 58. minutu do drugog gola. Pejović je fantastično sa leve strane centrirao na drugoj strani bio je Varjačič koji je u trku sa svega pet metara smestio loptu iza leđa Popovića - 1:2.

Do kraja meča Lučanci su sigurno držali loptu u nogama i sa tri boda otišli kući.

 


Superliga Srbije, 11. kolo.

PETAK


Radnički Niš – OFK Beograd 1:1 (1:0)
/Petković 23 - Mituljikić 53/

SUBOTA


Radniči1923 – Čukarički 1:1 (1:0)
/Stankovski 7 - Tedić 86/
Železničar – Mladost 1:2 (1:1)
/Romanić 39 - Pejović 1 pen, Varjačić 58/
Partizan – Tekstilac 18.30 (A1P)

NEDELJA

Napredak – Novi Pazar 14.00 (A3P)
IMT – Crvena zvezda 19.00  (A1P)
Spartak – Vojvodina 19.00 (AS4)
TSC – Jedinstvo 21.00 (AS4)

 

Standings provided by Sofascore