Superliga Srbije

Tedić prvencem u drugom mandatu doneo bod Čukaričkom protiv Radničkog 1923

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 16:06
Ivanović, Milovanović i Bevis MN Press
Ivanović, Milovanović i Bevis

Čukarički i Radnički su odigrali nerešeno u jednom od derbija 11. kola Superlige Srbije, na stadionu Metalc u Gornjem Milanovcu – 1:1. Kragujevčani su poveli golom Stankovskog u sedmom minutu, izjednačenje je prvim golom posle povratka na Banovo brdo doneo Slobodan Tedić u 81. minutu.

Kragujevčanisu poveli iz prve prilike na meču, posle ubačene lopte iz kornera Ben Hasin je sa druge strane centrirao, Janković je glavom vratio loptu ka Stankovskom, koji je preciznim udarcem sa 12 metara savladao Kaličanin – 1:0.

MN Press

Prva pretnja pred golom Radničkog bio je šut Docića sa 25 metara, ali je Lijeskić uz malo poteškoća uspeo da izbije loptu u korner. Četiri minuta probao je i Ivanović, ali je i njegov šut odbranio golman Kragujevčana.

Imao je Čukarički još dve poluprilike, probao je Mihajlo Cvetković glavom u 22. minutu posle ubacivavanja Docića iz kornera, kao i Tufegdžić u 31. posle centaršuta Stevanovića, ali je in on bio neprecizan.

Sjajnu priliku da duplira prednost Radničkog imao je Bevis u 33. minutu, posle odličnog prodora i centrašuta Jankovića šutirao je glavom, ali je prečka spasila Brđane. Do kraja poluvremena probao je još Uroš Miladinović, koji je umakao čuvarima, ali je neprecizno šutirao sa deset metara.

Na poluvremenu Stanić je napravio dvostruku izmenu, umesto Diopa i Tufegdžića na teren je poslao rogama i Cionija. Ipak, prvu priliku u nastavku imali su Kragujevčani, posle solo prodora Bevisa, ali je i on bio neprecizan sa 12 metara.

Probao je u 80. minutu posle ubacivanja Docića iz slobodnog udarca Tedić, ali je glavom sa devet metara šutirao pored gola Lijeskića.

Ulazak Milana Pavkova odmah je doneo boljitak u igri "brđana". Iskusni napadač je već u prvoj akciji šutirao iz okreta, odbrana Kragujevčana na trenutak je uspela da otkloni opasnost, ali je lopta došla do Jovanovića, čiji je centaršut sjajo ispratio Tedić, na drugoj stativi je glavom pogodio mrežu – 1:1.

 

Superliga Srbije, 11. kolo.

PETAK

Radnički Niš – OFK Beograd 1:1 (1:0)
/Petković 23 - Mituljikić 53/

SUBOTA


Radniči1923 – Čukarički 1:1 (1:0)
/Stankovski 7 - Tedić 86/
Železničar – Mladost 16.00 (AS10)
Partizan – Tekstilac 18.30 (A1P)

NEDELJA

Napredak – Novi Pazar 14.00 (A3P)
IMT – Crvena zvezda 19.00  (A1P)
Spartak – Vojvodina 19.00 (AS4)
TSC – Jedinstvo 21.00 (AS4)

 

 

Standings provided by Sofascore