Superliga Srbije

Nemanja Krtolica, pred vojvođasnki derbi sa Spartakom: Očekivanja su uvek da pobedimo!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 18:50
Nemanja Krtolica, trener Vojvodine MN Press
Nemanja Krtolica, trener Vojvodine

Posle dobre serije rezultata, Vojvodina je prokockala pobedu protiv Radničkog i potom pred svojim navijačima izgubila i od Novog Pazara, a u nedelju gostuje Spartaku u vojvođanskom derbiju.

Nemanja Krtolica, trener Vojvodine, istakao je da i dalje oseća podršku ekipe i da u svlačionici vlada jedinstvo.

"Nemam utisak da sam bojkotovan niti razmišljam u tom pravcu. Videćete u nedelju šta ćemo uraditi. U svlačionici ne postoji nijedan problem. Ali, kada pogledate te golove u 20. sekundi ili 95. minutu, ali to ne može da se trenira. To je evidentno da je u pitanju koncentracija. To je proces, koji traje da se te stvari poprave, ne može samo da se upali na klik. Možda grešim, ali ne vidim čime su nas Radnički ili Novi Pazar iznenadili. Mogu samo da budem ljut što smo u narednih 10 minuta hteli da damo nekoliko golova, što smo srljali i ostavili mnogo prostora za njihovu tranziciju. Imamo problem u mobilnosti tri igrača u napadu, kada se protivnik spusti u nisku zonu. Mančester sitiju kada neko napravi niski blok, i oni imaju problema. Teško je kada napadači treba da nam naprave tu mobilnost. Držimo loptu 70 odsto šutnuli 20 puta, ali verovatno to nije bilo dovoljno opasno", rekao je Nemanja Krtolica.

Odgovorio je i na pitanje o rotaciji u poslednjoj liniji odbrane, gde se za mesto u timu bore Korać, Sičendže i Crnomarković i dodao da je od izbora igrača veći problem fokus tokom 90 minuta.

"Pričao sam sa svom trojicom i objasnio i oni shvataju situaciju. Ali, sve možete da spremite, uradite, ali igračima ne može da se uđe u glavu. Mogu da vidim problem, to su fokus i koncetrancija, a to traje od Ajaksa. U oba meča smo dobili golove posle 85. minuta, pa Maribor, pa penali. I te stvari se ponavljaju sa Radničkim i to se desilo. Ako mislite da to može tek tako da otkloni, to je nemoguće. Te stvari se dešavaju i u napadu, mi smo Novom Pazaru uzeli 26 lopti u njihovih 30 metara, ima tu dobrih stvari. Nije bilo potrebe da toliko srljamo posle gola, jer smo im tako dozvolili dve kontre."

Krtolica i dalje nije siguran da li će moći da računa na sve igrače za nedeljno gostovanje u Subotici.

"Očekivanja su uvek da pobedimo, Crnomarković prima infuziju, Poletanović je dobio udarac i nije trenirao i videćemo ko će biti spreman. Mi smo mogli da dobijemo ove dve utakmice, kratka je linija kada merite nečiji rad ili nerad. Meni je svaka utakmica kvalifikaciona. Ja ću uvek da branim igrače, u svlačionici je nešto drugo. Hajde da vidimo kako će oni da odgovore na sve ovo. Ja nemam problem u smislu rada, organizacije, sve ćemo da uradimo da promenimo, da promenimo sastav, nema nezamenjivih. Oni treba da odgovore na terenu na sve ovo. Moramo prvo da popravimo sve te stvari i da se bavimo onime što imamo i izaći ćemo iz svega ovoga, sa mnom ili bez mene. Ja duboko verujem da će ovaj tim biti tamo gde treba da bude. Smatram da dobro radim svoj posao, ali koliko imamo vremena, to je nešto drugo", zaključio je Krtolica.

Utakmica između Spartaka i Vojvodine igra se u nedelju od 19 časova (AS4).