Superliga Srbije

Održana sednica Zajednice Superlige Srbije zaključak jednoglasan: Primetan porast upotrebe pirotehnike na stadionima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 17:44
Dragoljub Zbiljić, prvi čovek Zajednice Zajednica Superlige Srbije
Dragoljub Zbiljić, prvi čovek Zajednice

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Izvršnog odbora Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije koju je vodio predsednik Dragoljub Zbiljić.

Kako se navodi u saopštenju rukovodstva takmičenja, u radu sednice učestvovali su predsednik FSS Dragan Džajić i generalni sekretar Branko Radujko, koji su imali priliku da se bliže upoznaju sa planovima, strukturom i načinom funkcionisanja Zajednice.

 

 

Na sednici je razmatran izveštaj direktora takmičenja koji se odnosi na početak prvenstva u Superligi i Prvoj ligi Srbije.

"Ocenjeno je da se prvenstvo odvija u skladu sa kalendarom takmičenja i da su prevaziđeni problemi koje je prozrokovala instalacija novih travnatih podloga na mnogo superligaških stadiona. Primetan je porast upotrebe pirotehničkih sredstava, zbog čega je utvrđen niz koraka kako bi ovakvi i slični problemi na stadionima bili trajno rešeni", saopšteno je iz Zajednice.

Zajednica Superlige Srbije

Dragan Džajić i Dragoljub Zbiljić

Zbiljić je informisao prisutne o aktivnostima Izvršnog odbora koje se odnose na inicijativu za ukidanje obaveze overe ugovora o profesionalnom igranju kod javnih beležnika, razvoju brenda liga i budućem delovanju u saradnji sa FSS.

Iz Zajednice navode da se razgovaralo o daljem komercijalnom unapređenju klubova u smislu povećanja marketinškog prostora, kao i o unapređenju i izmeni propisa koji definišu naknadu troškova uloženih u razvoj igrača.