Superliga Srbije

Vukašin Jovanović, štoper Čukaričkog, nema dilemu: Moramo da budemo strpljivi protiv Kragujevčana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 16:00
Vukašin Jovanović, štoper Čukaričkog MN Press
Vukašin Jovanović, štoper Čukaričkog

Težak vikend je pred fudbalerima Čukaričkog. Posle izgubljenih bodova na domaćem terenu, ekipa sa Banovog brdu gostuje Radničkom iz Kragujevca. 

Domaći tim, baš kao i izabranici Gorana Stanića igra po principu toplo-hladno, tako da će ovo biti neizvestan meč. 
Čukarički je imao priliku da se "odlepi" na tabeli, ali su "brđani" sami sebi zakomplikovali situaciju porazom u minulom kolu. 

 

 

"U meču protiv odličnog TSC-a smo poraženi, ali je zaista moglo da bude drugačije, zaslužili smo makar bod. Znamo gde smo grešili, najbitnije je da iz toga izvučemo pouke i da nam se takve stvari ne ponavljaju u nastavku sezone.  Nismo imali ni sreće u nekim situacijama, mogli smo već tada da preokrenemo rezultat posle rano primljenog gola. Kad već to nismo učinili, iskusna ekipa kao što je TSC znala je da nas kazni i da odnese sva tri boda", istakao je Jovanović.

Nisu imali mnogo vremena za tugovanje na Banovom brdu, već se stručni štab na čelu sa Goranom Stanićem spremao za još jedan derbi meč u Gornjem Milanovcu. Ovaj meč zbog kazne Radničkog 1923 igraće se pred praznim tribinama. 

"Žao mi je što neće biti publike na stadionu, fudbal se igra zbog navijača. Prošle sezone je bio baš lep ambijent na oba gostovanja u Kragujevcu, posebno kad smo igrali u plej-ofu. Jesmo tada izgubili, ali je viđeno sedam golova, mnoštvo preokreta… Nadam se da će i sada ljudi pokraj malih ekrana uživati u našoj utakmici, ali ne bih voleo da bude toliko stresno kao prošlog puta".

Uprkos tome što Radnički nije na prošlogodišnjem nivou, svestan je Jovanović da njegov tim, posebno odbrana neće imati lak zadatak.  

"Odličan tim, koji igra sve bolje. Bili su u grču na početku sezone, eliminisani su i iz Evrope, sigurno je da se sve to odrazilo i na rezultate. Sada su u mnogo boljoj situaciji i znamo da će nam biti izuzetno teško. Igraju specifičan fudbal, prilično ofanzivno, ali smo i mi ove sezone postigli dosta golova. Takođe, imaju odlične individualce, koji mogu jednim potezom mnogo toga da reše. Moramo da budemo pametni i strpljivi, takođe i da koristimo šanse koje nam se ukažu".

Jovanović je od starta sezone bio akter svih mečeva Čukaričkog, od devet utakmica odigrao je osam celih mečeva, dok je protiv Tekstilca ušao sa klupe.

"Uhvatio sam ritam, sve sada izgleda mnogo bolje. Zaista mi se sviđa kakav tim imamo, nas nekoliko iskusnih igrača, tu je i dosta mladih i talentovanih i zadovoljstvo je igrati sa njima. Imamo poverenje jedni u druge i za sada sve dobro funkcioniše. Opet, svesni smo da možemo mnogo bolje, a nadam se da ćemo upravo protiv Radničkog prikazati najbolju partiju u sezoni. Protiv tako kvalitetnog rivala to je jedini način da osvojimo bodove", zaključio je Vukašin Jovanović.