Superliga Srbije

Još mesec i po dana i Vladan Milojević će prestići Miljana Miljanića: Biće trener sa najviše evropskih utakmica na klupi Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2024 13:45
Trener Crvene zvede, Vladan Milojević MN Press
Trener Crvene zvede, Vladan Milojević

Statistički gledano, aktuelni trener Crvene zvezde Vladan Milojević najuspešniji je strateg kluba sa stadiona "Rajko Mitić" u 21. veku, a uskoro će postati i šef stručnog štaba sa najviše evropskih utakmica.

On će 27. novembra i zvanično prestići Miljana Miljanića, te postati strateg sa najviše evropskih utakmica u istoriji kluba, saopštio je srpski šampioa.

"Milojević je trenutno na koti 48. Upisao je 17 pobeda, uz 15 remija i 16 poraza na klupi Crvene zvezde kada je reč o evropskim utakmicama. Nema mu ravnog ako govorimo o Ligi šampiona, s obzirom na to da mu je utakmica protiv Intera bila 32. u elitnom evropskom takmičenju, te da je tu upisao 10 pobeda (računajući i kvalifikacije)". stoji u tekstu objavljenomna sajtu Crven zvezde i dodaje se:

"Miljanić, koji je verovatno najbolji trener u istoriji srpskog fudbala, ima 50 evropskih utakmica na klupi Crvene zvezde. Skor mu iznosi - 26 pobeda, pet remija i 19 poraza, tako da Milojeviću treba još devet trijumfa da se izjednači, a 10 da ga prestigne. U prilog Milojevićevom skoru ide to da ima čak 12 utakmica više u Ligi šampiona u odnosu na popularnog Čiču u Kupu Evropskih šampiona. Legitimno je smatrati da bi Milojević imao i koju pobedu više da je imao manji broj utakmica u Ligi šampiona, a više u Ligi Evrope, ali sve je to u domenu teorije."

Suma sumarum je ta da Milojević ima 183 takmičarske utakmice na klupi Zvezde, a da je brojka još prošlog proleća prešla 200, ako se računaju prijateljski susreti. Na Zvezdinoj klupi je zbirno više od 1000 dana, čime mogu još da se pohvale samo velikani poput pomenutog Čiče, Miše Pavića, Branka Stankovića, Milovana Ćirića...