Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Vojvodina i Novi Pazar bi da krenu ka vrhu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2024 14:44
Njegoš Petrović je konstruktor igre Novosađana MN Press
Njegoš Petrović je konstruktor igre Novosađana

Vojvodina i Novi Pazar imaju evropske ambicije i ove sezone, ali start šampionata je bio turbulentan, neočekivan, došlo je do promena trenera u oba kluba i čini se da dolaze dani stabilizacije.

Zbog obaveza Novosađana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, te Lige konferencije, duel protiv Novog Pazara iz drugog kola Mozzart bet Superlige bio je odložen i odigraće se večeras na "Karađorđu" uz prenos od 19.00 časova na kanalu TV Arena sport 1.

Za obe ekipe tri boda iz današnjeg susreta znače krčenje puta ka vrhu tabele, gde i žele da se nađu u maju.

"Sećam se da smo prošle sezone izgubili u Novom Pazaru, pa kasnije slavili na našem stadionu. Oni imaju jednog sjajnog pojedinca Adema Ljajića oko koga se sve vrti. On nije igrač malih karakteristika, već enormnih i može da okrene utakmicu jednim potezom. Naravno, ima tu još igrača, jer Novi Pazar ima širok roster, ali u suštini Novi Pazar zavisi od toga kako će igrati Ljajić. Mi ne smemo da imamo oscilacije u igri kao u prethodnim mečevima. Imamo padove u igri, kada pritisak na zadnju liniju ne uradimo kako treba. Kada napred radimo stvari dobro, onda sve ide kako treba. Mislim da problem nastaje kada nam protivnik pronađe rupu i napravi problem, ali, posle se opet podignemo. Moramo da smanjimo te amplitude i pronađemo načine da sve rešimo", istakao je trener Novosađana Nemanja Krtolica.

Sa druge strane je prekaljeni Tomislav Sivić koji je uveren da Novi Pazar ima kvalitet za mnogo više od sredine tabele.

"Šta reći o Vojvodini, osim da imam veliko poštovanje prema jednom velikom klubu. Sve što kažem o klubu, mislim i o timu Vojvodine kao respektabilnom skupu dobrih individualaca. To je dosta skupa ekipa projektovana da igra grupnu fazu Lige Evrope ili Lige konferencije. Ni statistika nije uz Pazar u Novom Sadu – deset poraza, nerešeno i nula pobeda. Međutim, tradicije i postoje da bi se rušile. U dobrom smo momentu. Ovo je dobra prilika da vidimo gde se trenutno nalazimo. Vidi se iz prethodnih utakmica da želimo uvek da postignemo neki gol više. S obzirom na poslednje rivale, mislim da smo dosta uspešni u tome. Legitimno je i sportski da uvek idemo na pobedu", istakao je Sivić.

Mozzart bet Superliga, drugo kolo

Vojvodina - Novi Pazar 19.00 (AS1)

Пласман обезедио Sofascore