Superliga Srbije

Tomislav Sivić, pred okršaj Novog Pazara sa Vojvodinom: Tradicija je tu da se ruši!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2024 16:17
Tomislav Sivić, trener Novog Pazara MN Press
Tomislav Sivić, trener Novog Pazara

Vojvodina sutra na "Karađorđu" dočekuje Novi Pazar od 19.00 časova (Arena Sport 1) u zaostalom meču drugog kola. 
Obe ekipe igraju ove jeseni toplo-hladno. Ipak, čini se da im je forma u usponu. 

Vojvodina je na domaćem terenu ovog vikenda u uzbudljivom meču igrala nerešeno sa Radničkim iz Niša 3:3, dok je Novi Pazar savladao Radnički 1923 na domaćem terenu sa 2:0.  Trener plavo-belih, Tomislav Sivić nada se nastavku pobedonosnog niza. 

"Sledi nam četvrta teška utakmica u nizu. Šta reći o Vojvodini, osim da imam veliko poštovanje prema jednom velikom klubu. Sve što kažem o klubu, mislim i o timu Vojvodine kao respektabilnom skupu dobrih individualaca. To je dosta skupa ekipa projektovana da igra grupnu fazu Lige Evrope ili Lige konferencije. Ni statistika nije uz Pazar u Novom Sadu - deset poraza, nerešeno i nula pobeda. Međutim, tradicije i postoje da bi se rušile. U dobrom smo momentu. Novosađani su prilično dobro počeli, ali često se dese neke stvari koje ne možete do kraja da isplanirate. Ipak, to su sve momci što su sjajno igrali protiv Ajaksa. Ništa manje ne respektujem ni tim koji vodim, koji je pokazao da može dobro da igra. Svakog dana, u svakom pogledu, napredujemo po malo. Ovo je dobra prilika da vidimo gde se trenutno nalazimo", istakao je Tomislav Sivić. 

Igraju Pazarci na gol više, nisu samo defanzivno orijentisana ekipa, što se i dalo primetiti na prethodnim mečevima. 

"Vidi se iz prethodnih utakmica da želimo uvek da postignemo neki gol više. S obzirom na poslednje rivale, mislim da smo dosta uspešni u tome. Legitimno je i sportski da uvek idemo na pobedu. Poštujemo, ne pretimo. Želimo pobedu jer nam treba jedan podvig. Treba nam nešto ekstra da bismo stigli tamo gde nema je objektivno mesto. Moj moto je uvek, tokom svih ovih nemogućih misija prethodnih godina, da isključivo gledamo sebe. Nema tabele, ostalih timova, ni ovo, ni ono. Samo fokus na to što bi mi trebalo da radimo, a čestitaćemo kad se desi da nas neko pobedi i sačekaćemo narednu utakmicu. Primećujem i volim što neke stvari počinju da žive u mojoj ekipi, u kojoj se pojavila neka strast da ne izgubimo, da svakog pobedimo. Koliko ćemo biti uspešni u svemu, pokazaće naredni mečevi".

Osvrnuo se Sivić na prethodni meč sa Kragujevčanima, gde su uspeli da sačuvaju sopstvenu mrežu.  

"Najveći benefit protiv Kragujevčana je što nismo primili gol. Najzaslužnija su dvojica naših defanzivnih vezista   Adešina i Vidaković ispred dvojice štopera Đurića i Mršića, koji su takođe sjajno odigrali. Ta četiri momka su odradila fantastičan posao, kao i svi ostali. To je taj plus što je doneo pobedu bez primljenog gola",  Sivić.