Superliga Srbije

Pobeda Partizana posle 55 dana: Crno-beli u Lučanima nadigrali Lalatovićevu Mladost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2024 18:55
Slavlje fudbalera Partizana MN Press
Slavlje fudbalera Partizana

Otišao je Aleksandar Stanojević, stigao je Savo Miliošević, ali on nije bio taj koji je vodio Partizan protiv Mladosti. Na klupi je bio Branko Vukašinović, doskorašnji Stanojevićev pomoćnik, i očigledno je uspeo da probudi posrnule fudbalere "parnog valjka", koji su na kraju u Lučanima slavili sa 3:1 (2:1).

Trener Mladosti, Nenad Lalatović, posložio je svoj novi tim po svojoj volji, Lučanci su pre ovog meča bili u seriji od pet pobeda, te su pristalice Partizane sa razlogom mogle da strahuju pred ovaj susret.

Takođe, duel nije tako dobro počeo po crno-bele, budući da je u sedmom minutu Aleksandar Jovanović loše procenio situaciju i prekasno krenuo na loptu, Nikola Ćirković ga je zaobišao i šutirao u praznu mrežu, ali je to učinio preslabo pa je do lopte na vreme stigao Nihad Mujakić.

Brzo je Partizan kaznio ovaj promašaj Mladosti. Đorđe Jovanović je istrčao sam pred Sašu Stamenkovića, ali je šutirao u njegov bliži ugao, pa je "parni valjak" morao da se zadovolji kornerom.

Njega je izveo Nikola Antić, a Mihajlo Ilić je pobegao Urošu Ljubomircu i glavom savladao iskusnog golmana Lučanaca.

Usledio je veoma dosadan period utakmice u kome nije bilo puno šansi, sve dok Stefan Kovač u 26. minutu nije uposlio Jovanovića koji je ovoga puta bio na visini zadatka i doneo crno-belima prednost od 2:0.

Mogao je Partizan sve da reši u 34. minutu, ali je Jovanović mnogo loše reagovao pred golom rivala. Ibrahim Zubairu je sve odradio i savršeno proigrao Đorđa na petercu, napadaču Partizana ostao lakši deo posla, ali ga je lopta praktično pogodila u levu nogu i otišla pored gola.

Samo 240 sekundi kasnije, nova prilika za crno-bele, ali opet ništa. Odličnu šansu imao je Gajas Zahid, koji je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio samo stativu. Posle stative, pogođena je i prečka -  Zubairu se odlično probio i okušao sreću sa boka, ali je prečka sačuvala gol Lučanaca.

Kako to obično biva, usledila je kazna, mada je Partizan, tačnije Mujakić poprilično pomogao Mladosti. Štoper "parnog valjka" je veoma nespretno oborio Ognjena Krsmanovića u šesnaestercu, a penal je realizovao Aleksandar Pejović koji je tako tačno pred pauzu dao povod za nadu domaćih navijača da njihov tim može da ostvari dobar rezultat.

Nastavio je Partizan i u nastavku da preti, ali i da pogađa okvir gola, a sada je prečku pogodio Nemanja Trifunović. Ipak, u nastavku akcije, Zubairu je odložio loptu za Kovača, a ovaj je ili uputio katastrofalan pas, ili savršen udarac, ali je lopta svakako na spektakularan način završila u Stamenkovićevoj mreži.

Posle gola Kovača, Mladost je preuzela inicijativu, imala je nekoliko polu-šansi, Lalatović je čak u jednom momentu izvršio četvorostruku izmenu, ali objektivno njegova ekipa više nije stvorila priliku da se vrati u ovaj meč.

Valja za kraj istaći i odličnu partiju Aleksandra Jovanovića, koji je sa svojim paradama bio jedan od najzaslužnijih za ovaj trijumf ekipe iz Humske.

MLADOST LUČANI – PARTIZAN 1:3 (1:2)

Stadion: SC Radoš Milovanović
Sudija: Nenad Minaković
Strelci: /Pejović 45+2pen - Ilić 12, Đ. Jovanović 26, Kovač 57/


MLADOST: Stamenković – , Andrić, Cvetinović (od 66. Varjačić), Joksimović – Ćirković, Tumbasević (od 66. Bojić), Pejović, Ljubomirac (od 66. Frajdej) , Udovičić – Ćirić (od 66. Jojić), Krsmanović (od 68. Žunić).

PARTIZAN: A. Jovanović – Filipović, Ilić (od 79. Đurđević), Mujakić, Antić – Kovač, Ovusu (od 56. Stjepanović) – Zubairu (od 79. Grimaldo), Zahid, Kalulu (od 56. Trifunović) – Đ. Jovanović (89. Nikolić).

MOZZART BET SUPERLIGA, 10. kolo

PETAK

Crvena zvezda – Železniar 2:1 (1:0)
/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

SUBOTA

OFK Beograd – IMT 4:1 (2:1)
/Mituljikić 37, Vukičević 45+3, Vlajter 58, 69 -
Kuto 16, 76, Krstić 73/ 

Novi Pazar – Radnički 1923 2:0 (1:0)
/Đuranović 29, Bačkulja 90+7/

Čukarički – TSC 1:2 (1:1)
/Ćirković 5, Đakovac 56 - Cvetković 37/ 

Vojodina- Radnički Niš 3:3 (0:0)
/Bamidele 52, Veličković 87, Crnomarković 90 - Stjuart 87, Ilić 61, Jamkam 90+5/ 

NEDELJA

Tekstilac – Napredak 0:0

Mladost – Partizan 1:3 (1:2)
/Pejović 45+2pen - Ilić 12, Đ. Jovanović 26, Kovač 57/

Jedinstvo – Spartak 19.00 (AS3)

 

Standings provided by Sofascore