Superliga Srbije

Još jedan rekordan transfer Čukaričkog, Melo u Al Džaziri, Matijašević ističe: Prodaja planski odrađena, imamo Cvetkovića, Tedića, Pavkova

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

29.09.2024 13:46
Vladimir Matijašević, deirektor Čukaričkog MN Press
Vladimir Matijašević, deirektor Čukaričkog

Ako se na nekoj poziciji dobro kotiraju igrači u Čukaričkom, onda je to naapad. Gotovo da nema špica koji sa Banovog brda nije napravio odličan transfer, počev od Stojiljkovića, preko Pavlovića, Tedića, Ožegovića, Mudrinskog, Badamosija, Rakonjca, Jovanovića, a red je došao i na brazilca Vinicijusa Mela. 

Brazilski napadač koji je u ekipu Čukaričkog stigao u februaru ove godine iz MLS lige, tačnije, ekipe Šarlota, karijeru nstavlja u Al Džaziri. 

MN Press

Vinisijus Melo

Radi se o transferu vrednom oko 2,5 miliona evra. To bi bio još jedan rekordni transfer za Čukarički, koji je već godinama poznat po odličnoj transfer politici.

"U oktobru sam bio u Šarlotu u Sjedinjenim Američkim Državama, razgovarao sa Zoranom Krnetom, generalnim menadžerom tog kluba. Sećate se kad je Melo došao kod nas, pojavio se na Kipru na zimskim pripremama sa viškom kilograma. Doveli smo ga bez obeštećenja, ali za određene procente od naredne prodaje. S obzirom na to da je kod nas bio samo sedam-osam meseci, prodali smo ga za ozbiljan novac", istakao Vladimir Matijašević, direktor Čukaričkog.

Procente će imati "brđani" od dalje prodaje, ali deo kolača pripada i Šarlotu.

"Deo tog novca dakle ide Šarlotu, deo agentu, a deo samom igraču, što je bio dogovor prilikom njegovog dolaska u Čukarički. Na kraju klubu ostaje oko 50 odsto od ovog transfera, ali jednostavno takva je situacija kad igrača dovedete bez obeštećenja. Opet, ova prodaja je planski odrađena, na poziciji napadača imamo mladog Cvetkovića, povratnika Tedića i iskusnog Pavkova. Napravili smo dobar potez, s obzirom na to da klubu živi od prodaje igrača", zaključio je Matijašević.