Superliga Srbije

"Traktoristi" zaustavljeni i u Zaječaru: OFK u nizu od četiri pobede, IMT od četiri poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 18:55
Fudbaleri OFK Beograda slave MN Press
Fudbaleri OFK Beograda slave

Nastavlja da melje tim sa Karaburme! Danas su žrtve čete Sima Krunića bili fudbaleri IMT koji su poraženi od OFK Beograda u 10. kolu Mozzart bet Superlige Srbije rezultatom 4:3 (2:1). 

Plavo-beli proživljavaju rapsodiju teško zamislivu za bilo koji novopromovisani klub. Postojala je bojazan da bi odlazak Aleksandra Kahvića u Ulm mogao biti okidač za pad forme "romantičara", ali se desilo potpuno suprotno. Zaječarski Beograđani ne znaju za poraz od transfera mladog napadača Bosne i Hercegovine, a ovo im je bio ujedno i četvrti trijumf u nizu. 

Impresivni su mečevi u kluba sa "Omladinca" ove sezone i to se mora naglasti. Na poslednjih pet mečeva, viđeno je čak 25 pogodaka, što znači da kada igra OFK, već mesec dana važi da će u proseku biti pet golova! A to bili laki dueli. Pali su Napredak, Partizan, Železničar, dok je jedinu pobedu odneo Radnički 1923. Sada je na "giljotinu" došao i IMT.

Egzekutori pogubljenih traktorista bili su Nikola Mituljikić (37), Aleksej Vukičević (45+3) i Gleofilo Vlajter (58, 69). Vodeći gol za goste postigao Maksime de Kuto (16), a u 76. minutu je hicem sa bele tačke uneo pravi nemir u redove protivnika, kada je postavio rezultat 4:3. Prednost od gola razlike je u 73. minutu smanjio Nikola Krstić. 

Iako je OFK bio vidno dominantnija ekipa na meču, tim Milana Stojanoskog je iskoristio nepažnju (viđenu i u završnici duela, kada je rezultat morao da se "čuva") odbrane Karaburaca u 16. minutu, kada je sa desne strane Nikola Glišić poslao slabašnu loptu u šesnesterac. Ona je poskočila u kroz gužvu plavo-bele odbrane, a najbolje se snašao Kuto, koji je savladao Balšu Popovića. 

Nije dugo trebalo Krunićevoj ekipi da prevede meč u svoju korist. Preokret je otpočeo Nikola Mituljikić u 37. minutu, a desetak istih kasnije, vođstvo je doneo Vukičević, posle konfuzije u odbrani "traktorista". Naime, Edmond Ado je poskočio, ali nije dohvatio loptu, što je krajnje zbunilo Lazara Konstantinova i Antoana Batisa, te je nekadašnji igrač Zvezde našao prostor i pogodio. 

Ni u drugom delu igre nismo gledali ništa lošiji OFK. Napdao je Beograd od samog starta, a na ovaj pritisak je kapitalizovao Gleofilo Vlajter, koji blista u poslednja dva meča (tri gola i asistencija). Uspeo je da iskoristi pas Ebenezera Anana kroz izgubljenu odbranu protivnika i sam pred golom savlada Nemanju Belića

Da potvrdi dobro raspoloženje, postarao se u 69. minutu Vlajter, kada je naleteo na odbitak udarca glavom Aleksandra Đermanovića, i praktično zakucao loptu u praznu mrežu za ubedljivih 4:1.

I pored ove dobre igre, kao da su se "romantičari" opustili pred kraj - spustili su gard i dobili kroše koji ih je mogao nokautirati. U 73. minutu meča je Nikola Krstić dobio solidnu loptu od svog imenjaka Glišića i prilično olako matirao Popovića. Potom je tri minuta kasnije IMT dobio penal, koji koristi Kuto za 4:3.

Bilo je panike u redovima OFK - IMT je imao idealnu šansu da postigne gol u 90+2. minutu, ali je loptu preko prečke prebacio Orijomi Lebi, a samo minut kasnije je glavom isto učinio Batis, tako da se na kraju sve dobro završilo po Karaburce, čija sezona iz snova nastavlja da traje. 

OFK Beograd sada ima 22 poena i zauzima drugo mesto na tabeli domaćeg šampionata, dok je IMT na pretposlednji u borbi za opstanak sa osam bodova. 

Sve mečeve Mozzart bet Superlige Srbije možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Mozzart Bet Superliga, 10. kolo

PETAK

Crvena zvezda – Železniar 2:1 (1:0)
/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

SUBOTA

OFK Beograd – IMT  4:1 (2:1)
/Mituljikić 37, Vukičević 45+3, Vlajter 58, 69 -
Kuto 16, 76, Krstić 73/ 

Novi Pazar – Radnički 1923 18.00 (AS4)

Čukarički – TSC 18.00 (AS3)

Vojodina- Radnički Niš 20.00

NEDELJA

Tekstilac – Napredak 15.00 (AS1)

Mladost – Partizan 17.00 (A1P)

Jedinstvo – Spartak 19.00 (AS3)

 

Standings provided by Sofascore