Superliga Srbije

Vukašinović pred duel u Lučanima: Nadam se da ćemo dočekati bolje dane u Partizanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 14:44
Branko Vukašinović sutra završava svoj drugi angažman u Humskoj TV Arena sport/ Screenshot
Branko Vukašinović sutra završava svoj drugi angažman u Humskoj

Posle debakla u večitom derbiju i ostavke trenera Aleksandra Stanojevića, imenovana Sava Miloševića, Partizan u nedelju gostuje Mladosti u Lučanima (18.00, TV Arena 1 Premium), u 10. kolu Mozzart Bet Superlige.

Ekipu će sa klupe voditi Stanojevićev prvi pomoćnik Branko Vukašinović. Iskusni trener bio je vrlo iskren govoreći o aktuelnom stanju iščekivanja najavljenih promena u klubu, s obzirom da je to istakao i generalni direktor Miloš Vazura najavljujući Skupštinu 11. oktobra.

"Sve što se dešava u minulom periodu apsolutno utiče i na igrače. I oni sve vide, čitaju, osećaju. Čekaju, kao i svi mi ovde. Tu smo da radimo i da čekamo. Nadam se da ćemo dočekati bolje dane u Partizanu", rekao je Vukašinović, koji sutra završava svoj drugi mandat u Humskoj.

Atmosfera posle teškog poraza u večitom derbiju se popravlja.

"Momenat u kojem se nalazimo kao klub i kao tim nije sjajan, međutim, iz ove kože se ne može. Tu smo da probamo da se pomerimo korak napred. Nadam se da će se sutra to i desiti, iako je Mladost u trenutku koji traje već pet kola, imaju pet uzastopnih pobeda i to protiv ekipa iz gornjeg dela tabele. U dobroj su formi i to koristimo kao motiv da spremimo naše igrače da budu pravi, kakvi nisu bili u poslednje vreme".

Pričali smo sa Savom

"Pričali smo juče sa Savom Miloševiće. Malo samo jer imamo važnu utakmicu. On kreće od ponedeljka po svom programu".

Da li su crno-beli uspeli da ostave iza sebe opor ukus nakon derbija, pokazaće teren.

"Minula sedmica je počela tromo, svi mi koji smo ostali smo mnogo razmišljali o svemu. Bili smo zabrinuti zbog svega što je iza nas. Kao i u životu, kako dani prolaze, tako su atmosfera i kvalitet treninga sve bolji. Da li su momci preboleli ili nisu, znaćemo sutra. Ono što su pokazali u poslednja dva treninga mi daje za pravo da verujem da će dati sve od sebe. Moramo zbog grba koji nosimo da opravdamo poverenje".

Najavljuje Vukašinović da će biti promena u sastavu.

"Neće biti samo kozmetičke, čisto da bismo menjali. Neke će biti iznuđene, zbog fizičkog stanja nekih igrača, a neke zbog forme. Levi bek Jurčević neće igrati, na poluvremenu derbija je zatražio izmenu zbog povrede mišića".

Šansu bi mogao da dobije Žoao Grimaldo.

"Neminovno je da dobije šansu u narednom periodu, nadam se da će to biti i sutra. On je dobar igrač, nije se snašao u početku, ali polako pokazuje kvalitet. Dolazi novi trener, pa pauza u prvenstvu, imaće priliku da se dokaže", istakao je Vukašinović.