Superliga Srbije

Zvezda platila pet miliona evra poreza, izmirene i obaveze za UEFA monitoring

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 13:38
Zvezdan Terzić ističe da tim Zvezde vredi 100 miliona evra MN Press
Zvezdan Terzić ističe da tim Zvezde vredi 100 miliona evra

Crvena zvezda je ozbiljno prihodovala od početka 2024. godine, što je nedavno istakao i generalni direktor Zvezdan Terzić. Prvi rukovodilac kluba je u objavi za javnost istakao da je srpski šampion izmirio i sve finansijske obaveze koje je imao.

"Fudbalski klub Crvena zvezda juče je izvršio uplatu od pet miliona evra po osnovu poreskih obaveza. Klub je time izmirio u celosti sve dospele obaveze prema državi. Ukupno od 2014. godine naš klub je u budžet Republike Srbije uplatio 47 miliona evra", istako je Terzić u objavi za medije. 

Crveno-beli su sredstav obezbeđivali od prihoda.

"Sredstva za finansiranje kluba i servisiranje poreskih obaveza obezbeđena su pre svega prihodima iz inostranstva koji učestvuju u ukupnom finansiranju FK Crvena zvezda sa 83%. Takođe, važno je napomenuti da je klub ove godine ostvario rekordan prihod, pre svega od transfera igrača i UEFA bonusa. Navedenim prihodima izmirene su sve obaveze za UEFA monitoring za koji je rok 15. oktobar". 

Srpski šampion je imao i velika ulaganja u tim, što je uvećalo i njegivu vrednost na tržištu.

"Crvena zvezda ostaje posvećen urednom servisiranju obaveza prema državi, finansijskoj stabilnosti i paralelno investicijama koje su dovele do sportskog i poslovnog rasta kluba. Po našoj internoj proceni vrednost igračkog kadra Crvene zvezde trenutno iznosi 100 miliona evra", zaključio je Terzić.