Superliga Srbije

Premijer liga na TV Arena sport: Haland napada Njukasl, Arsenal u "lovu na lisice"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 08:50
Fudbleri Mančester sitija Tanjug/AP Photo/Dave Thompson)
Fudbleri Mančester sitija

Mančester siti je posle četiri vezane pobede na startu sezone jedva spasio bod u derbiju sa Arsenalom. Izjednačili su izabranici Pepa Gvardiole tek u sedmom minutu nadoknade na 2:2 mada su zaslužili taj remi posle bolje igre u drugom poluvremenu.

Čak četiri puta sastajali su se Njukasl i Siti u prošloj sezoni. Dva puta u ligi i po jednom u FA odnosno EFL kupu. Tri meča pripala su "građanima", a samo jedan crno-belima.

 

 

Inače, Siti nije bez problema pred ovaj meč jer Gvardiola dugo neće moći da računa na Rodrija, a zna se koliko on znači ovom timu. Ipak, tu je Haland, koji sve može da nadoknadi. Kada je u pitanju Njukasl, posle pet utakmica, ekipa se nalazi na 6. mestu, sa tri pobede, jednim remijem i porazom. Taj jednini doživeli su u poslednjoj utakmici protiv Fulama, koji ih je iznenadio pobedom od 3:1.

 

 

Pre toga, bitno je spomenuti pobedu protiv Totenhama, koji se istina, muči u poslednje vreme. Ipak, Njukasl ima kvalitet u napadu da napadne svaku ekipu, ali trebalo bi imati u vidu da je domaći tim slavio samo jednom u poslednje 33 utakmice u Premijer ligi protiv Mančester sitija (5 remija, 27 poraza). Taj jedan trijumf 2:1 kod kuće zabeležio je u januaru 2019. godine pod vođstvom Rafaela Beniteza.

 

 

Fudbaleri Arsenala su odlučni u nameri da ove sezone konačno prekinu dominaciju Mančester sitija, što su i pokazali prošle nedelje. Trenutno se izabranici Mikela Artete nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Siti, a u prošlom kolu su upravo ova dva tima odmerila snage.

Ipak, danas "tobdžije" ne bi trebalo da imaju težak zadatak. Trenutno se Džejmi Vardi i saigrači nalaze na petnaestoj poziciji, a ono što nije dobro je da nekadašnji šampion Engleske ni posle pet odigranih kola ne zna za trijumf.

Do sada je ova ekipa odigrala pet mečeva i tri puta remizirala uz dva poraza, a u prošlom kolu je Lester na svom terenu remizirao protiv Evertona, kada je bilo 1:1.

Arsenal u ovom meču na može da računa na Odegarda, mada je ponovo pod upitnikom i Klafjori. U poslednjih pet međusobnih susreta između Arsenala i Lestera, Arsenal je dominirao sa pet pobeda.

 

Premijer liga, 6. kolo

 

subota

 

Njukasl - Mančester siti 13.30  (A1P)

Arsenal - Lester 16.00 (A1P)

Brentford - Vest Hem 16.00  (AS 2)

Čelzi - Brajton 16.00 (A3P)

Everton - Kristal Palas 16.00 (AS3)

Notingem Forest - Fulam 16.00 (AS4)

Vulverhempton - Liverpul 18.30 (A2P)

 

nedelja

 

Ipsvič - Aston Vila 15.00 (A1P)

Mančester junajted - Totenhem 17.30 (A2P)

 

ponedeljak

 

Bormut - Sautempton 21.00

 

Пласман обезедио Sofascore