Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Čukarički u derbiju kola dočekuje TSC, Vojvodina domaćin Nišlijama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 09:45
Fudbaleri Čukaričkog MN Press
Fudbaleri Čukaričkog

Derbi kola ovog vikenda igra se na Banovom brdu. Čukarički na domaćem terenu dočekuje TSC. Obe ekipe su u minulom kolu zabeležile pobede. Izabranici Gorana Stanića slavili su sa 2:1 protiv Jednstva, dok je TSC ubedljivo savladao Novi Pazar sa 5:2 u Bačkoj Topoli.

 

 

Ove dve ekipe su se sastale do sada 13 puta, Čukarički ima dve pobede, TSC šest, dok je pet mečeva završeno bez pobednika.

"Svaka utakmica sa Čukaričkim je poput derbija, jer se oba kluba trude da budu u gornjem delu tabele i da se izbore za Evropu. Ekipa Čukaričkog je sačinjena od nekolicine iskusnih i kvalitetnih igrača i velikog broja mladih i talentovanih sa njihove akademije. Sa nekima od njih, kao što su Cvetković i Bačanin, imao sam priliku da radim u reprezentaciji i znam za šta su sposobni. Tu su i oni malo stariji, Kaličanin, Miladinović, Serafimović koji su sjajni, pogotovu potpomognuti iskusnima koji su već duže u klubu, i jasno mi je da protiv njih neće biti lako. Mi imamo našu snagu, a sad već i određen period zajedničkog rada na koji se oslanjamo. Želimo da nastavimo tamo gde smo stali prošlog vikenda i da dodatno podignemo i nivo igre i ambijent. Trudićemo se da prikažemo dobru i kvalitetnu utakmicu, a rezultat neka bude posledica toga," rekao je Damjanović.

 

 

Još jedan zanimljiv meč igra se u Novom Sadu. Vojvodina u dobroj formi dočekuje Radnički iz Niša. Oba tima su u poslednja dva meča upisala po šest bodova, što obećava dobar meč na stadionu "Karađorđe".

Tradicija je trenutno na strani domaćeg tima. U 29 okršaja Vojvodina je slavila 13 puta, dok je Nišlijama pripalo sedam trijumfa, devet je završeno remijem.

 

Mozzart Bet Superliga, 10. kolo

 

PETAK

 

Crvena zvezda – Železniar 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

 

SUBOTA

OFK Beograd – IMT 17.00 (AS8)

Novi Pazar – Radnički 1923 18.00 (AS4)

Čukarički – TSC 18.00 (AS3)

Vojodina- Radnički Niš 20.00

 

NEDELJA

 

Tekstilac – Napredak 15.00 (AS1)

Mladost – Partizan 17.00 (A1P)

Jedinstvo – Spartak 19.00 (AS3)

 

Пласман обезедио Sofascore