Superliga Srbije

Zvezda slavila protiv Železničara: Ilić za tri boda, Glazer za brigu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2024 21:04
Vanja Drkušić, strelac prvog gola MN Press
Vanja Drkušić, strelac prvog gola

Odličnu uvertiru pred odlazak u Milano i utakmicu sa Interom u drugom kolu Lige šampiona napravili su fudbaleri Crvene zvezde. U istoj nedelji prvo su pobedili Partizan u "večitom derbiju", a zatim su pred domaćom publikom bili bolji večeras i od Železničara - 2:1. 

Trener Vladan Milojević, morao je da kombinuje pred ovaj meč, pa je nekoliko igrača sa debija ostavio na klupi, uključujući kapitena Spajića, Maksimovića i treostrukog strelca Šerifa Endijaea. Sa druge strane u tim su se vratili Drkušić i Rodić, a od prvog minuta na terenu je bio i Katai. Zbog povreda su izostali Mimović i Ivanić. 

MN Press

 

Sa druge strane Železničar nije imao problema sa povredama, a u startnih jedanaest bili su i nekadašnji igrači Zvezde iz šampionske generacije, Popović, Sanogo i Milunović, dok je Ben ostao na klupi. 

Pančevci su u prvih pola sata pružili odličan otpor aktuelnom šampionu Srbije, ali u 33. minutu nisu mogli ništa. Elšnik je izveo korner. Najbolji u skoku bio je Vanja Drkušić, koji je glavom sproveo loptu u mrežu za 1:0. Tri minuta kasnije tražili su penal domać posle prekršaja nad Duarteom, ali se nije oglasio Jovanović, kao ni VAR soba.  

Do kraja prvog dela igre Prucev je imao dobu šansu u finišu meča, ali je šutirao preko gola sa samo pet metara. 

U nastavku utakmice, bolje su krenuli fudbaleri Železničara, koji su posle greške Glazera došli u vođstvo u 60. minutu preko Ezea.  

Do kraja utakmice crveno-beli su imali još nekoliko prilika, ipak odličan je bio Popović, koji je svaki šut crveno-belih ukrotio. 

Crvena zvezda iz ovog duela izašala je kao pobednik, ali je ostala bez golmana Glazera za duel sa Interom. Sa druge strane Železničar je vezao treći poraz i sigurno će Marko Savić imati o čemu da razmišlja do narednog meča. 

 

Mozzart Bet Superliga, 10. kolo

PETAK

Crvena zvezda – Železniar 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

SUBOTA

OFK Beograd – IMT 17.00 (AS8)
Novi Pazar – Radnički 1923 18.00 (AS4)
Čukarički – TSC 18.00 (AS3)
Vojodina- Radnički Niš 20.00

NEDELJA

Tekstilac – Napredak 15.00 (AS1)
Mladost – Partizan 17.00 (A1P)
Jedinstvo – Spartak 19.00 (AS3)

 

Пласман обезедио Sofascore