Superliga Srbije

Miladin Stevanović, zamenik kapitena Čukaričkog pred duel sa TSC-om: Idemo na pobedu na našem terenu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2024 17:10
Miladin Stevanović, prvotimac Čukaričkog MN Press
Miladin Stevanović, prvotimac Čukaričkog

Jedan od derbija desetog kola Super lige Srbije biće igran sutra na Banovom brdu. Čukarički će ugostiti ekipu TSC-a (subota, 18 časova), a oba tima u derbi meč ulaze posle pobeda.

Belo-crni su na svom terenu savladali ubsko Jedinstvo (2:1), TSC je takođe kao domaćin bio bolji od Novog Pazara (5:2). Pozicija ekipa iz Bačke Topole na tabeli ne zavarava nikog na Banovom brdu.

"Svi smo navikli na TSC koji je u vrhu tabele, kao ekipa koja je igrala specifičan fudbal sa Žarkom Lazetićem na mestu šefa stručnog štaba. Posle promene trenera imali su poteškoća na startu nove sezone, ali su sada pobedili Novi Pazar, to im je bila najbolja partija ove sezone. Ulaze i oni u neki bolji ritam, sigurno je da će uskoro biti ekipa nalik prošlogodišnjoj, kad su igrali fenomenalno. Iako trenutno nisu na tabeli na mestu na kojem bi želeli da budu, TSC je svakako ekipa iz vrha srpskog fudbala i juriće ponovo plasman u Evropu, bez obzira na lošiji start", rekao je Miladin Stevanović, koji je za Čukarički odigrao već 181 utakmicu.

OFK i Mladost prijatna iznenađenja


Posle četvrtine šampionata, Stevanović je izdvojio i timove koji su ga vrlo prijatno iznenadili.

"Svakako su to timovi koji su trenutno ispred nas na tabeli, OFK Beograd i Mladost. Lučanci su krenuli u seriju odličnih rezultata i to sve sa teškim protivnicima, a u tom njihovom nizu smo bili i mi. OFK Beograd je tek ušao u Super ligu, većina tih ekipa se muči, ali oni su se izdigli, pokazali su da rade dobro i ispratili su ih rezultati", rekao je Stevanović.

Na pitanje da izdvoji pojedince u timu iz Bačke Topole, nekadašnji prvak sveta sa omladinskom reprezentacijom Srbije, odmah je apostrofirao Ifeta Đakovca. 

"Pre svega, čitav vezni i navalni red igra već duže vreme zajedno, nekoliko sezona unazad. I tu bih i mogao da izdvojim pojedince, opredelio bih se za Sašu Jovanovića i Ifeta Đakovca, uz respekt svima ostalima u ekipi TSC-a. Saleta izuzetno cenim, vrlo je kvalitetan fudbaler, takođe i Đakovca. Igrali smo kao klinci zajedno u Teleoptiku, Ifet je bio godinu dana mlađi od mene. Moram da priznam da me je pozitivno iznenadio, koliko je napredovao. Stasao je kao igrač, izgradio svoj identitet i ime. TSC mu baš prija, "legao" mu je taj tim."

Za razliku od Jedinstva, imali su znatno drugačiju pripremu za meč fudbaleri Čukaričkog. TSC ima znatno bolji tim od Ubljana, pa samim tim je i fokus znatno veći.

"Drugačije su to utakmice. Znali smo šta nas čeka protiv Jedinstva, uvek su dueli protiv poslednjeg na tabeli nezgodni. Stvarno smo u tom meču bili dominantni, ali smo se i ispromašivali. Ipak, uspeli smo da se vratimo, mogla je pobeda da bude i ubedljivija. Ne smemo protiv TSC sebi da dopustimo ni trenutak opuštanja, svakako igramo protiv daleko kvalitetnije ekipe, koja bi nas u tom slučaju sigurno kaznila".

 

 

U prethodnim sezonama TSC ima bolji skor od Čukaričkog. "Brđani" su poslednji put protiv ekipe iz Bačke Topole slavili 2021. u gostima, a na Banovom brdu sada već davne 2019. godine.

"Ne brine me to, iako se radi o činjenicama. Stvarno ne razmišljamo o tome, trudimo se da ovu sezonu igramo što bolje, ne razmišljamo o prethodnim, pa ni o skoru protiv TSC-a. I mi i oni igramo sada drugačije, a svakako da idemo na pobedu na našem terenu".

Stevanović je u prethodnoj utakmici igrao na poziciji desnog beka, a sezonu je počeo kao štoper.

"Nije to ništa novo za mene, igrao sam ranije u mlađim kategorijama više na poziciji centralnog odbrambenog fudbalera. Opet, prethodnih sezona sam uglavnom bio na mestu desnog beka… Prijaju mi obe pozicije. Iskreno, kad si bek više se učestvuje u napadačkom smislu, pozicija štopera je odgovornija, sa drugačijih zahtevima, ali je lakša… Imamo još igrača koji su polivalentni, videli ste i da je Stanković na prethodnim utakmicama menjao pozicije. To će nam mnogo značiti, tokom sezone bude i suspenzija zbog kartona, nekih sitnih povreda, sigurno je stručnom štabu lakše da kombinuje u tim slučajevima", zaključio je Stevanović.