Superliga Srbije

Rasim Ljajić potvrdio: Kontakt sa Partizanom postoji, ali...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 18:35
Rasim Ljajić, potencijalni predsednik FK Partizan MN Press
Rasim Ljajić, potencijalni predsednik FK Partizan

Odjeknula je vest da se Rasim Ljajić nalazi na korak od zasedanja u fotelju namenjenu predsedniku kluba fudbalskog kluba Partizan - mesto koje već godinama zauzima Milorad Vučelić (čitaj zanimiljivo: predsednik u ostavci). 

Iako je ova vest dobila relativno pozitivan odjek kod navijača u Humskoj, još sve nije gotovo. Naime, Ljajić se oglasio u izjavi za Mozzart sport i pojasnio da kontakt sa "parnim valjkom" postoji, ali da je sve i dalje prilično daleko od realizacije. 

"Postoji ta inicijativa. Načelno, rekao sam da ne bežim od toga, ali daleko je od konačne odluke. Potrebno je da se obavi čitav niz razgovora i konsultacija", poručuje Ljajić i pojašnjava:

"Nije viša Partizan bašta sa cvećem. Sada je, nažalost, rudnik u koji ulazite i ne znate da li ćete izaći iz njega. Moram da obavim niz razgovora sa ljudima u klubu, van kluba, sportistima, bivšim igračima, navijačima, privrednicima... Potrebno je da vidimo ima li tu uopšte perspektive".

Ali, ne krije Ljajić da je raspoložen da zasuče rukave i pokuša da podigne posrnulog giganta, u kome su neke promene počele da se dešavaju posle ubedljivog poraza u večitom derbiju.

"Pod određenim uslovima mogao bih da prihvatim dužnost predsednika, ali za to je potrebno da imam jasniju sliku. Ja mislim da ovakvo stanje ne koristi smo Partizanu i navijačima crno-belih, već generalno ne koristi srpskom fudbalu. Ovo nije dobro. Prvi put smo posle mnogo vremena imali derbi bez ikakve draži", zaključuje Rasim Ljajić.