Superliga Srbije

Gotov i treći mandat: Aleksandar Stanojević podneo ostavku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 14:06
Aleksandar Stanojević trener Partizana MN Press
Aleksandar Stanojević trener Partizana

Srpski strateg, Aleksandar Stanojević, više neće biti šef stručnog štaba Partizana, prenosti Telegraf. Prema saznanjima pomenutog lista, dosadašnji trener ekipe je danas saopštio odluku čelnicima kluba, a u toku dana bi trebalo da se raspravlja o Stanojevićevoj odluci. 

Otkazu trenera crno-belih prethodio je neprihvatljiv rezultat u 174. večitom derbiju, na kojem je "parni valjak" doživeo ubedljiv neuspeh od Crvene zvezde (4:0). Posle poraza, u Humskoj smo bili svedoci nemilih scena, koje su rezultovale povredama Stanojevića u predelu lica usled navijačkog razbijanja prozora svlačionice. 

U toku sezone, tim Partizana je pod vođstvom Aleksandra Stanojevića ispao iz tri evropska takmičenja, čime je prvi put ostao bez kontinentalnog fudbala u dve sezone zaredom. Takođe, u Mozzart bet Superligi se crno-beli nalaze u plej-aut zoni, za pobedu ne znaju već mesec i po dana, i imaju tek tri pobede na 13 mečeve. 

Povratak dojučerašnjeg trenera tretiran je među pristalicama kluba kao spasonosni potez iz nezadovoljavajućih "uspeha" koji se nižu sezonama unazad. Ipak, ni poznato i voljeno lice u Humskoj nije bilo garant fudbalskog kvaliteta, a Partizan će se u najskorijem periodu baciti u potragu za novim trenerom. Očekuje se da uprava već danas sedne za sto i odluči neka rešenja. 

Podsećanja radi, ranije danas je smenjen i direktor omladinske škole "parnog valjka" Vanja Radinovića. Tektonski potresi se dešavaju na popularnom "JNA" i mnogo toga je za sada u magli...