Superliga Srbije

Maksimović najmlađi asistent u istoriji "večitih derbija"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 12:15
Andrija Maksimović oduševio je sve protiv Partizana Facebook/FK Crvena zvezda
Andrija Maksimović oduševio je sve protiv Partizana

Duga je tradicija i istorija "večitih derbija", ali je Andrija Maksimović postao najmlađi igrač na najvećoj utakmici srpskog fudbala sa konkretnim učinkom kada je reč o Crvenoj zvezdi, s obzirom na asistenciju za Silasa.

‍Zaigrao je Maksimović "večiti derbi" sa 17 godina, tri meseca i 18 dana, i ušao u istoriju kao jedan od najmlađih fudbalera koji je bio deo utakmice sa najvećim rivalom. Ipak, nije namlađi, s obzirom na to da je Luka Jović startovao u večitom derbiju sa 16 godina, devet meseci i 25 dana. Jović tada nije uspeo da ostvari konkretan učinak, ali Maksimović jeste, s obzirom na asistenciju u 45. minutu kada je Silas došao do pogotka, premda je bio veoma važan faktor i kod prvog i trećeg gola. 

Imaće popularni "Mesi" priliku da sruši rekord Dejana Stankovića, najmlađeg Zvezdinog strelca kada je reč o večitim derbijima. Nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde je pogodio protiv najvećeg rivala na 107. "večitom derbiju". Imao je tada 18 godina, sedam meseci i pet dana, tako da Maksimović u teoriji ima više od godinu dana i nekoliko derbija ispred sebe da se upiše u istoriju Crvene zvezde.

Maksimović je debitovao krajem prošle kalendarske godine na susretu sa Radničkim iz Niša kada je zaigrao sa 16 godina, šest meseci i danom, te postao peti najmlađi fudbaler u istoriji kluba koji je odigrao takmičarsku utakmicu. 

Sinoć je u večitom derbiju pokazao da je ispred njega svetla budućnost i da ima vanserijski potencijal, s obzirom na to da je sa 17 godina bio jedan od glavnih protagonista u pobedi od 4:0 protiv Partizana.