Superliga Srbije

Milojević: Pohvale za malog "Mesija", Pruceva i ceo tim, ono što se desilo Stanojeviću je ružno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2024 22:03
Trener Vladan Milojević prilično je bio miran MN Press
Trener Vladan Milojević prilično je bio miran

Vladan Milojević je bio prilično miran posle istorisjki ubeldjivog trijumfa Crvene zvezde u Humskoj od 4:0 protiv Partizana. Ali, ostao je Zvezdin "Klark Kent" u svojoj zoni umerenosti.

"Dobro smo odigrali utakmicu, imali smo plan, u velikoj meri su igrači odradili ono što se tražilo od njih. Pokušali smo da pronađemo slabe tačke Partizana. Kad postignete gol, rival bude pod pritiskom, drugi gol je došao u pravo vreme, zatim smo rutinski kontrolisali meč i zasluženo pobedili. Čestitao bih igračima što su odigrali derbi posle pražnjenja od meča Lige šampiona. Pohvalio bih ponašanje igrača Partzana, život ide dalje, sutra je novi dan", rekao je Milojević na pres konferenciji.

Šerif Endijaj je postigao tri gola, ali srca navijača je osvojio Andrija Maksimović, drugi najmlađi debitant crveno-belih u derbijima.

"Naš omladinski tim igra mladu Ligu šampiona i imamo jasniju sliku što se tiče igrača. Mali "Mesi" je izrazito talentovano dete. Danas sam rekao igračima, da on nije dobio šansu zato što ima 17 godina, već je zaslužio svojim radom, igrom i ponašanjem igrajući za mladi tim i reprezentaciju Srbije. Treba pohvaliti i Pruceva, namestio je gol, izuzetno je dete. Imam mnogo talentovanih igrača, ali tu postoji i uloga starijih jer im pomažu i uče ih. To je pravi put. Čestitke i "Mesiju", i starijim igračima što su mu omogućili da odigra ovako".

Partizan je uz meč manje na "minus 11" u odnosu na Zvezdu posle devetog kola, ali Milojević ne smatra da je bilo šta rešeno u šampionatu.

"Ovo je tek početak prvenstva, oni će naći svoj put. Derbi donosi prestiž i želju. Pobeda je došla posle osam godina, cilj nam je bio da uspemo, imali smo želju. Mislim, svaki put mi dođemo ovde sa željom, ali danas je sve išlo na našu vodenicu. Ništa nije gotovo, ima još mnogo da se igra, tek smo u septembru. Postoji još mnogo dobroh ekipa u šampionatu".

Milojević nije video šta se desilo Aleksandru Stanojeviću.

"Nisam video šta se desilo, ali ne sme to da se dešava. Ne šaljemo lepu sliku, ne treba dizati sport na nivo rata. Ovo je fudbal, desilo se da smo mi danas pobedili. To je sportski. Zato, takve stvari koje su se dogodile Stanojeviću su jako ružne i ne smeju da se dešavaju".

Nije se složio Milojević oko konstatacije da je Rade Krunić bio bolji nego protiv Benfike, kao da jei on lično ostvario najubedljivbiju pobedu nad crno-belima.

"Partizan je igrao sa Dinamom iz Kijeva, ekipom iz Lige šampiona. Takođe i Gent, pa Lugano. Mi sve 'znamo unapred', da li je zlonamerno ili smo baš takvi. Mi igramo protiv Benfike, dešavaju se dva gola, kao da pobeđujemo Portugalce svaki put. Ne znam da li su ljudi svesni kakvi su rivali Inter, Milan, Štutgart, Barselona... Krunić i Silas su tek došli. Danas je bila zahtevna utakmica, kako god to neko mislio. Partizan ima dobre igrače, dobrog trenera. Protiv Lugana nesrećno nisu prošli dalje. Krunić ima kvalitet, došao je da nam pomogne. A, moja ubedljiva pobeda? Nemojte mene da vezujete za to, ja sam samo šraf u ovom klubu. Ovo je pobeda Zvezde".

Pohvalio je Pitera Olajinku koji je odlično igrao na mestu levog beka.

"Rodić nije fit, imali smo problem na beku. Olajinka je nama igrač koji uvek kaže 'gde god me stavite ja ću dati maksimum'. On je zahvalan igrač, Olajinka je igrao odlično drugo poluvreme protiv Benfike, probijao je mnogo puta i odradio je i danas odličan posao", pohvalio je Milojević.