Superliga Srbije

Marko Docić, doneo preokret Čukaričkom protiv Jedinstva: Verovali smo i posle primljenog gola u preokret!

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

23.09.2024 18:03
Marko Docić, kapiten Čukaričkog MN Press
Marko Docić, kapiten Čukaričkog

Upozoravao je Goran Stanić igrače da će meč protiv Jedinstva biti jedan od najtežih u ovom delu sezone. Tako je i bilo, gosti, iako na dnu tabele, sa samo jednim osvojenim bodom, uspeli su da povedu iz jedine šanse u prvom poluvremenu, posle prvih 45 minuta imali su taj gol prednosti.

 

 

Kao i protiv Novog Pazara, Stanićeve izmene su urodile plodom, ovoga puta aduti sa klupe bili su Marko Docić i Uroš Miladinović. 

Kapiten se na vreme oporavio od povrede, pa je po ulasku na teren, doneo potrebnu energiju domaćem timu za preokret. 
Pobedonosni gol postigao je Vinisijus Melo, na dodavanje drugog momka koji je na teren kročio sa klupe, Miladinovića.

"Uvek su utakmice protiv ekipa sa začelja tabele teške, tako je bilo kroz čitavu moju karijeru. Jednostavno, javnost vam unapred upiše bodove, a ako pobedite to se podrazumeva. Igrali smo svoju igri protiv Jedinstva, ali smo dosta toga promašili, a za to smo i kažnjeni posle kontranapada gostiju. I potom je sve bilo daleko, daleko teže po nas", kazao je Docić, koji je prvo poluvreme odgledao sa klupe. 

TSC je odlična ekipa 


TSC dolazi na Brdo posle odlične utakmice protiv Novog Pazara. 
"TSC je ekipa prepuna odličnih individualaca, svako od njih može jednim potezom da reši meč. Ali, pre svega su dobra ekipa, odličan kolektiv. Jesu im rezultati bili nešto slabiji na početku sezone, ali u Superligi koja je dosta izjednačena, dve-tri vezane pobede mogu sve da promene. Tek u slučaju da dođemo do trijumfa u tom meču, potvrdili bismo bod sa teškog gostovanja Novom Pazaru i pobedu protiv Jedinstva", rekao je Docić.

Imao je problema sa povredom Marko Docić. Rizikovao je Stanić da ga uvede u igru, ali mu se na kraju isplatilo. 

"Nisam bio potpuno spreman, pred duel protiv Novog Pazara na jednom treningu istegao sam mišić. Propustio sam to gostovanje, a potom nismo želeli da rizikujemo, pa nisam počeo ni meč protiv Ubljana".

Razvoj situacije na terenu primorao je stručni štab Čukaričkog da menja planove i da Docića pošalje u igru od starta drugog poluvremena.

"Verovali smo i posle primljenog gola u preokret. Jednostavno, stvarali smo mnoštvo šansi, morala je za početak jedna lopta da uđe u gol. Srećom, dogodilo se to u ranoj fazi drugog poluvremena, a polako je i nervoza nestajala posle izjednačenja. Posle samo nekoliko minuta uspeli smo da postignemo i drugi gol. Mogli smo i morali da damo još neki, ponovo smo potom promašili nekoliko izglednih prilika. I opet je to moglo skupo da nas košta, Jedinstvo je imali dve dobre prilike u finišu meča za izjednačenje. Ovoga puta nismo kažnjeni, ali moraćemo da izvučemo pouke iz ove utakmice".

Ekipa sa Banovog brda već je arhivirali duel sa Ubljanima i okrenuli su se pripremi meča preotiv TSC-a. Drugi put uzastopno Čukarički će igrati na stadionu na Banovom brdu (subota, 18 časova).

"Tim iz Bačke Topole smatram za jednog od najvećih konkurenata u borbi za plasman u Evropu. Jesu nešto lošije startovali, promenili su trenera u međuvremenu, siguran sam da će igrati sve bolje kako sezona bude odmicala. Imaće i mečeve u Ligi konferencije, koji mogu samo da im donesu dodatno iskustvo, iako je teško izdržati takav raspored. Videli smo da su bili prilično efikasni protiv Novog Pazara, sigurno je da nas očekuje izuzetno zanimljiva utakmica na Banovom brdu", zaključio je Docić.