srb
• najnovije
Superliga Srbije

(UŽIVO) Partizan - Crvena zvezda 0:3: Šerif Endijaj ne prašta greške

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2024 20:27
Duel Šerifa Edijajea i Aleksandra Filipovića MN Press
Duel Šerifa Edijajea i Aleksandra Filipovića

Pitanje je kome se u težem momentu dogodio 174. večiti derbi, ali i Partizan i Crvena zvezda u njega ulaze sa namerom da pobede, a ako to ne uspeju bar da ga ne izgube. Crno-beli su domaćini u Humskoj (19.00, TV Arena 1 Premium) koju su uspevali da odbrane u poslednjih osam i po godina i danas žele tu tradiciju da nastave u 9. kolu Mozzart bet Superlige.

Međutim, na plećima izabranika Aleksandra Stanojevića je i dodatni teret a to je bodovni saldo koji uz dva meča manje može da iznosi mnogo u odnosu na večitog rivala ako se ne ostvari pozitivan rezultat. Poraz od "romantičara" je dodatno iskomplikovao situaciju u Humskoj, pa se od igrača očekuje reakcija baš na derbiju. Neretko je baš derbi bio prekretnica u sezoni, bilo jednog, bilo drugog kluba.

Crvena zvezda je po mnogo čemu favorit, ali poraz od Benfike na startu UEFA Lige šampiona donela je i povedu Ognjena Mimovića, kao i glavobolju treneru Vladanu Milojeviću. Kombinovao je tri dana i na kraju odlučio da drugi bonus bude Andrija Maksimović što je proizvelo i niz promena u postavi koja se suprotstavila "orlovima".

Partizan - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Stadion: Partizana.
Sudija: Novak Simović.
Strelac: Šerif Endijaj u 25. iz penala i 55, Silas u 45+3. minutu.

PARTIZAN: A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević (od 46. Antić) - Arijaga, Kovač - Zubairu, Natho (od 46. Goh), Zahid (od 56. Ž. Jovanović) - Kalulu (od 56. Lazarević).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Seol, Điga, Spajić, Elšnik - Krunić, Maksimović (od 63. prucev) - Silas (od 63. Milson), Ivanić, Olanjinka - Endijaje.

 

.

(UŽIVO) Partizan - Crvena zvezda

20:21

55. minut: GOOOL! Vodi Zvezda 0:3, strelac Šerif Endijaj

 Elšnik je uradio sjajn posao, dodao do Endijaja koji je pogodio kroz noge golmanu. Poslednji put je Zvezda tri gola na stadionu Partizana postigla 2002. godine (0:3).

20:16

52. minut: Velika šansa za Silasa

Partizan je izgubio loptu na centru, Ivanić je uposlio Silasa koji je bio na pet metara od Jovanovića, ali je došlo do klizanja, u nastavku akcije je Jovanović odbranio udarac Maksimovića.

20:15

50. minut: Izmenjena slika na derbiju

Partizan napada, Zvezda je u defanzivnom bloku, što je očekivano jer ima prednost.

20:09

Počelo je drugo poluvreme

Počelo je drugo poluvreme, Partizan je izvršio dve izmene, na terenu su Antić i Goh, a izašli su Natho i Jurčević.

19:51

Kraj prvog poluvremena

Zvezda na odmor ide sa velikom prednošću koju su doneli Šerif Endijaje u 25. minutu i Silas u nadoknadi.

19:50

45+3: GOOOL! Vodi Zvezda 0:2, strelac Silac.

Maksimović je asistirao Silasu koji je pogodio sam ugao.

19:48

45. minut: Još tri minuta nadoknade

Još tri minuta nadoknade, kaže sudija Simović.

19:46

43. minut: Glazer zaustavio Filipovića

Natho je poslao loptu iza leđa odbrane Zvezde, desni bek je uspeo da je stigne ali je golman Zvezde intervesnisao, a posle pokušaja Zubairua izbacio loptu u korner.

19:42

38. minut: Natho pored gola

Veoma dobar udarac isksunog veznog igrača Partizana sa 18 metara, za malo pored gola.

19:38

35. minut: Neverovatna dekocentracija Olajinke

Bio je sam na pet metara od gola Jovanovića i nije ni dodao, a ni šutirao.

19:36

32. minut: prečka Jurčevića

Sreća uz goste, levi bek Partizana je pogodio prečku.

19:31

28. minut: Prvi šut Partizana

Zahid je bio u veoma dobroj poziciji ali sa 15 metara je šutirao pravo u Glazera.

19:27

25. minut: GOOOL! Vodi Zvezda 0:1, strelac Šerif Endijaj iz penala.

Lako je Šerif Endijaj iz penala savladao Jovanovića.

19:24

20. minut: Penal za Zvezdu

Elšnik je pokušao da centrira, Kovač je na zemlji igrao rukom i sudija Simović je išao u VAR sobu i dosudio penal.

19:20

18. minut: Spor ritam meča za sada

Zvezda kontroliše loptu i meč u jednoj sporoj utakmici, bez mnogo agresije, tempa i faulova.

19:13

10. minut: Partizan je prepustio loptu Zvezdi

Partizan je prepustio loptu Zvezdi i čeka neku tranziciju. Crveno-beli pokušavaju preko krilnih pozicija, ali ne stvaraju ozbiljniju priliku.

19:09

5. minut: Prilika za Zvezdu

Umalo Zvezda da povede, Endijaj je vratio loptu na peterac ka Silasu, ali ispred njega je sjajno intervenisao Jurčević.

19:00

Počeo je 174. večiti derbi

Počeo je 174. večiti derbi pred više od 15.000 gledalaca na stadionu u Humskoj. Teren jeste oštećen, ali svi merodavni organi u našem fudbalu su ga pregledali i dali dozvolu da se igra. Partizan je izveo očekivan sastav, iznenađenje u timu Zvezde je Andrija Maksimović, od danas drugi najmlađi igrač crvno-belih (posle Luke Jovića) u derbijima.

18:43

Vladimir Stojković na derbiju

Bivši golman Crvene zvezde i Partizana Vladimir Stojković gleda uživo 174. večiti derbi. Nekadašnji reprezentativac i član Al Fejhe je povređen i oporavlja se u Beogradu.

Foto: TV Arena sport

 

 

18:34

"Sever" je prilično popunjen

Severna tribina stadiona Partizana, gde se nalaze navijači Crvene zvezde je prilično ispunjen na pola sata pre početka meča.

Foto: TV Arena sport

 

 

18:33

Aleksandar Stanojević za TV Arena sport: Nama je uvek vrela atmosfera pred derbi

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, istakao je pre početka utakmice da se oseća dobro, bez obzira na sve okolnosti. Crno-beli spremno ulaze u meč sa Crvenom zvezdom, a to je potvrdio i šef struke crno-belih.

"Igra se derbi, svi smo dobro. Ovo je utakmici koja nas čini srećnima. Nama je uvek vrela atmosfera, ovo je tek početak sezone, verovatno je, zbog toga manje publike. Nama je uvek isto kada se igra derbi. Vrelo", rekao je Stanojević za TV Arena sport. 

18:31

Milojević za TV Arena sport: Imam poverenja u Maksimovića

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je pred meč za TV Arena sport istakao da je ekipa više vremena provela u oporavku od meča sa Benfikom. 

"Lakše je kad nemate utakmicu, ali to nema veze sa derbijom. Znali smo raspored, želeli smo Ligu šampiona i sve je to bilo u sklopu programa. Više smo pažnje posvetili oporavku".

Andrija Maksimović će biti drugi "bonus" igrač.

"Izgubili smo Mimovića na više vremena, on je davao stabilnost. Imamo mnogo mladih igrača, plemenitih. Kada gledate plan utakmice, Maksimović je supertalentovan i nisam ga stavio u tim zbog toga, već zato što je na treninzima, utakmicama zaslužio da igra. Imam moju apsolutnu podršku i poverenje"

Partizan se uvek poštuje.

"Partizan je dobar tim, ne treba mnogo pričati o tome, pokazali su to i kroz Evropu. Sale je dobar trener, posvećen, sa mnogo emocija, strasti i tako vodi tim. Očekujem dobar Partizan, bez obzira na sve biće trka sa njima za šampionaku titilu. Neka bude fudbal ispred svega", istakao je Milojević.

18:18

Andrija Maksimović drugi najmlađi debitant Zvezde u derbijima

Andrija Maksimović će danas debitovati u derbijima i postati drugi najmlađi igrač crveno-belih koji je igrao najveću utakmicu srpskog fudbala.

Maksimoviću je danas 17 godina, tri meseca i 18 dana, tako da je najmlađi ostao Luka Jović koji je igrao sa 16 godina, devet meseci i 25 dana.

18:13

Crveno-beli poste u Humskoj osam i po godina

Crvena zvezda nije pobedila u Humskoj od početka 2016. godine. Tada su Ugo Viejira i Luis Ibanjez doneli trijumf crveno-belima 2:1, tim je vodio trener Miodrag Božović.

18:10

Teren oštećen, ali dovoljno dobar za odigravanje derbija

Naše reporterke Dijana Radulović i Jovana Guzijan gledaocima TV Arena sport su pokazale i teren u Humskoj koji je bio oštećen pre dve noći.

Danas Sudija Novak Simović sa pomoćnicima su baš pre njih još jednom proverili teren i zaključili da postoje svi uslovi za igru, što je konstatovala danas prepodne i Komisija Zajednice, FS Srbije i predstavnici Partizana i Crvene zvezde.

Foto: MN Press

 

 

 

18:00

"Jug" nikad prazniji sat pre početka

Nema navijača Partizana na južnoj tribini, sat pre početka deluje prilično sablasno.

Foto: TV Arena sport

 

 

Ostavite komentar