Superliga Srbije

"Večiti derbi" na TV Arena sport: Partizan dočekuje Crvenu zvezdu (19.00) u Humskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2024 10:19
"Večiti derbi" MN Press
"Večiti derbi"

Nakon što je specijalna inspekcija koju je formirao FSS danas u jutarnjim časova, utvrdila da je oštećeni teren u Humskoj, ipak, spreman za igru, više nema prepreka za održavanje 174. "večitog derbija" između Partizana i Crvene zvezde. Iako je postojala izvesna bojaz među navijačima, duel dva naša najveća kluba ipak će se odigrati od 19.00 časova na "JNA", a ljubitelji fudbala mogu uživo da prate prenos na kanalu Arena 1 Premium.

Stadion u Humskoj, podsetimo, juče je bio poprište nemile scene, kada su nepoznata lica upala na teren i tom prilikom oštetila travnatu podlogu zapaljivim hemikalijama. Iako su postojale male šanse da se odloži derbi, odigravanje istog, ipak je bilo pod znakom pitanja, da bi nakon procene nadležnih organa, odlučeno da je sanacija terena ostvarila uslove za odigravanje najveće utakmice u sprskom fudbalu.

Biće ovo susret 9. kola MozzartBet Superlige, koji će se odigrati u ranijem terminu, a meč u Humskoj, Crvena zvezda dočekuje na vodećem mestu tabele sa 19 bodova (šest pobeda i remi). Sa druge strane, nakon neuspeha da se kvalifikuje u nekim od UEFA takmičenja ovog leta, Partizan je produbio svoju krizu i u domaćem prvenstvu, gde je poslednji put slavio protiv Železničara (2:0) početkom avgusta. Od tada je vezao čak sedam utakmica bez pobede u svim takmičenjima, upisavši tri poraza i četiri remija, pa se može reći da u poprilično lošem raspoloženju dočekuje večeras gradskog rivala.
 

MN Press

 

Ipak, u najavi ove utakmice trener crno-belih Aleksandar Stanojević rekao je se Partizan neće zadovoljiti bodom, najavivši ofanzivan pristup od prvog minuta, a glavna nedoumica biće napad i ko će igrati u špicu - Aldo Kalulu ili Đorđe Ivanović, koji još uvek nije u najboljoj formi.

U zadnjoj liniji verovatno neće biti iznenađenja. Jovanović će biti na golu, štoperski tandem činiće Ilić i Mujakić. Očekuje se da će, kao i do sada, na poziciji levog beka igrati Jurčević, dok će desnu stranu pokrivati Filipović. Kovač i Arijaga čine dvojac zadnjih veznih, Natho je nešto istureniji, a na krilima su Zubairu i Zahid. Ostaje, dakle, pitanje ko će biti u špicu?

Potencijalni sastav Partizana (4-2-3-1): Jovanović – Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević, Kovač, Arijaga – Zubairu, Natho, Zahid – Kalulu.

Stanojević: Derbi je dovoljna motivacija

Uputiću igrače na sve situacije koje mogu da ih čekaju na derbiju. U ovom trenutku im ne treba dodatna motivacija. Moj zadatak je da podelim zadatke. Imam dovoljno utakmica, da pristupam meču kao i svakom do sada. Dosta sam već prošao, ne znate šta možete očekivati, zavisi kako derbi bude tekao


Sa druge strane, Zvezda se, pored manjka dana za pripremu, suočava i sa kadrovskim problemima. Povreda Mimovića i činjenica da su crveno-beli ostali samo sa jednim bekom, naterali su Vladana Milojevića da improvizuje oko sastava, pa bi danas mogli da vidimo šampiona sa tri štopera na terenu. Ostaje samo pitanje u kakvoj će ih formaciji rasporediti...

Điga bi mogao da se nađe u ulozi beka i trećeg štopera. U odbrani su Leković i Spajić, dok su Seol i Elšnik istureniji. Uprkos skromnoj partiji protiv Benfike, Olajinka bi mogao da dobije prednost na levom krilu umesto Milsona, čisto iz taktičkih razloga, dok će glavno pitanje, kao i na drugoj strani, biti - ko će na poziciju špica Endijaj ili Duarte? 

Milojević: Imamo dosta kadrovskih problema

Imamo dosta varijanti u glavi, ali mislim da će ovo prvi put biti da do početka neću doneti odlluku o tome koji ću tim izvesti. To je posao i sastavni deo fudbala. Nismo želeli, nismo očekivali, ali u ovom trenutku bih hteo da kažem, a i sami znate, da se Mimović povredio. Sreća je da neće morati dugo da odsustvuje sa terena. Eto, to se dešava. Dosta nam se stvari poremetilo, šta da radimo. Ne bih da licitiram sa imenima, videćete.

Potencijalni sastav Crvene zvezde (4-2-3-1): Glazer – Điga, Leković, Spajić, Seol – Elšnik, Krunić- Silas, Ivanić, Olajinka – Endiaj.

Prethodne sezone odigrana su tri prvenstvena "večita derbija". Partizan je slavio u Humskoj sa 2:1, potom smo videli nerešen rezultat (2:2) i trijumf Zvezde u plej-ofu (3:2), da bi crveno-beli slavili i u polufinalu Kupa 2:0.

Ipak, šampion Srbije od 2016. godine ne zna za pobedu u Humskoj (11 vezanih utakmica), kada su poslednji put slavili 2:1, pa će biti interesantno kako će odgovoriti večerašnjem izazovu protiv ekipe koja se već duže vremena muči da pronađe pravu formu.

Standings provided by Sofascore