Superliga Srbije

Damir Kahriman za Arenu pred 174. večiti derbi: Vreme je da se sruši tradicija, da se Zvezdi ponovi 2016-a!

komentari (0)

Autor: Luka Marković

22.09.2024 20:46
Damir Kahriman na 150. večitom derbiju, poslednjem koji je Zvezda dobila u Humskoj MN Press
Damir Kahriman na 150. večitom derbiju, poslednjem koji je Zvezda dobila u Humskoj

Pred nama je 174. večiti derbi, i pitanje je da li će moći da se ruši mnogo toga - osim tradicije. Fudbaleri Crvene zvezde već drže primat u ligi sa osam bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, a takođe po mišljenju većine, nikada odnos snaga nije bio toliko neujednačen. Ipak, sigurno je da se Partizan neće lako predati, te da će sutra u Humskoj (19.00, Arena 1 Premium) pokušati da zadrži niz nepobedivosti protiv najvećeg protivnika, koji traje sada dugih osam godina. 

Poslednji put kada se desilo da crveno-beli pobede na drugoj strani brda, bio je 27. februar 2016. godine. "Parni valjak" je tada poveo golom Sedrika Gogue u 16. minutu, ali su ubrzo Luis Ibanjez (23) i Ugo Vieira (31) preokrenuli rezultat i tako poneli sa sobom na "Rajka Mitića" čitav plen. 

Među akterima tadašnje utakmice bio je i Damir Kahriman, nekadašnji golman crveno-belih i reprezentacije Srbije, koji je među stativama pratio svoju ekipu kako pravi takozvani "brejk". Stoga je redakcija TV Arena Sport odlučila da kontaktira prekaljenog čuvara mreže i sasluša njegova očekivanja i utiske. 

Za početak, Damir je bez prvog pitanja izneo najvažnije mišljenje:

"Vreme je i da se ta loša tradicija sruši!" 

MN Press

Damir Kahriman na 150. večitom derbiju, poslednjem koji je Zvezda dobila u Humskoj

Odmah smo ga upitali za to februarsko veče 2016. i razlog zbog kog se toliko dugo čeka na trijumf Crvene zvezde u Humskoj. Deluje da se klub iz Ljutice Bogdana možda "uljuljkao" na mesto favorita, te da možda i potceni najvećeg protivnika u prvenstvu?

"Teško je reći... Uvek je za pobedu na strani potreban inat i motiv više. Želja nikako nije sporna, ni kod jednog igrača Zvezde, ali eto, možda je kod nas postojao taj motiv više - ipak su snage bile ujednačenije", rekao je nekadašnji igrač Javora. 

Pa kada je već ta dominacija Crvene zvezde toliko osetna, makar bodovno, ali i u evropskim uspesima, zbog čega iz godine u godinu ne viđamo neke ubedljivije rezultate? 

"To je derbi. Međutim, konkretan razlog bi se mogao tražiti u vremenu kada dolazi meč sa Partizanom. Isti je slučaj i sa Evropom. Ili tim još uvek nije uigran, tojest ne nalazi se u 'piku' forme, ili se desi da su se već zahuktale evropske obaveze, pa ekipa ostane bez snage. Uvek je izmicala ta pobeda, ali sada mislim da neće moći", rekao je samouvereno Kahriman. 

Došlo je i da upitamo za "golmanski ugao". Omri Glazer se vratio u tim Crvene zvezde nakon duge povrede na utakmici prošlog kola Mozzart bet Superlige Srbije. Uistinu, tamo nije imao previše posla, ali kada je došao susret sa Benfikom, postalo je jasno da Izraelac nije na svom najvišem nivou. Primio je pogodak u svoj bliži ugao, a ni ostale reakcije nisu bile sa sigurnošću kojom je pre peha odisao čuvar mreže kluba iz Ljutice Bogdana. Interesovalo nas je da li bi možda trebalo ukazati šansu Marku Iliću, koji je i branio u dosadašnjem delu sezone, te ima osećaj lopte u rukama. 

"Nije to ništa. Glazer je fantastičan golman. Objektivno gledano, Zvezda ima odličan sistem, i zbog toga u svom sastavu ima izvanredne golmane već godinama. Omriju je ovo bila prva teža utakmica posle povrede, i to u Evropi. On je pokazao vrhunski nivo ranije, i kao takvog ga treba tretirati. Mogu reći da je isti slučaj sa (Markom) Ilićem. E sad, da li je tu mogao biti neki eventualni bod, ili tri, da se nisu desile pogreške? Golmanima su potrebni minuti, i ne sumnjam da će Glazer biti na svom nivou kako vreme bude odmicalo", rekao je Damir Kahriman.

 

MN Press

Omri Glazer je ove sezone debitovao protiv Napretka

Za kraj, interesovalo nas je da li ima neki pojedinac koji bi mogao biti ključan za prekid tradicije, ali naš sagovornik nije imao precizan odgovor.

"To je veliki broj igrača. Sve zavisi od mnogo faktora, tako da ne bih nikoga posebno izdvojio. Kao što sam rekao, najvažnije je izaći sa inatom, i kao kolektiv, a rezultat će doći", dovršio je naš bivši reprezentativni golman. 

Sutrašnji susret, i prateći program iz studija, možete pratiti na kanalu Arena 1 Premium. 

 

Standings provided by Sofascore