Superliga Srbije

Vladan Milojević pred derbi u Humskoj: Skromni rezultati Partizana me ne zavaravaju, oni su kandidati za titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2024 15:14
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević MN Press
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević govorio je na konferenciji za medije, održanoj uoči 174. "večitog derbija" sa Partizanom, koji je na programu sutra od 19.00 časova (Arena 1 Premium) na stadionu u Humskoj.

Naravno, tema konferencija bila je sutrašnji meč sa najvećim rivalom, pa je Milojević govorio o sastavu za taj sustret, kao i očekivanjima pred derbi, a prema njegovim rečima, neće biti nimalo lako bez obzira na nešto skromnije rezultate Partizana u poslednje vreme.

"Sutra je jako bitna utakmica. Znamo šta znači derbi. Napomenuo sam to i prošli put. Sve utakmice se spremaju na neki isti način. U ovom trenutku, posle utakmice ovako odigrane u četvrtak, imamo kadrosvskih problema, nismo imali puno vremena za trening. Moraćemo nešto u hodu da vidimo", rekao je Milojević i dodao:

"Imamo dosta varijanti u glavi, ali mislim da će ovo prvi put biti da do početka neću doneti odlluku o tome koji ću tim izvesti. To je posao i sastavni deo fudbala. Nismo želeli, nismo očekivali, ali u ovom trenutku bih hteo da kažem, a i sami znate, da se Mimović povredio. Sreća je da neće morati dugo da odsustvuje sa terena. Eto, to se dešava. Dosta nam se stvari poremetilo, šta da radimo. Ne bih da licitiram sa imenima, videćete sutra."

Zvezda ima jak igrački kadar i dovoljno kvaliteta na svim pozicijama.

"Mi imamo dosta igrača različitog profila. Na nekim mestima imamo dosta jake pozicije. Jedna odluka onako uvek povlači drugu. Onda, otvara vam se dosta stvari koje bi trebalo da predvidite. Super bi bilo kada bih ja sve to znao. Posle meča možemo da komentarišemo utakmicu i odluke. Pred meč, vi predviđate u kom pravcu bi moglo sve da ide.

"Možda će sve biti uslovljeno i igračima koji neće biti spremni. Moram da vidim, danas imamo trening. Možda će biti i prvi put da ne donesem konačnu odluku. U principu znam sastav. Videćemo."
 

MN Press

 

 

Partizan je imao više vremena za pripremu, pa je trener Zvezde upitan koliko će taj faktor biti presudan u derbiju.

"Sve ima pozitivnih i negativnih stvari. kada imate "ful nedelju" imate par treninga više. Sve ima prednosti i mana. Ne bih znao šta da vam odgovorim u ovom trenutku. Imamo utakmice na svaka tri, četiri dana i tako moramo da se ponašamo."

Upitan je i kako deluje ekipa posle poraza od Benfike u Ligi šampiona.

"Sigurno je da smo izanalizirali tu utakmicu: Saglasiću se sa vama. Ostaje malo žal. Mislim da smo zaslužili nešto više. Ova, sa narednom utakmicom... Biće malo sličnih stvari koje će se dešavati. mislim da smo i Paritzan i mi favoriti za titulu. Mislim, što nam utakmice budu prolazile, da ćemo biti sve bolji i bolji. Mnogi igrači dolaze iz neke pauze i neigranja takmičarskih utakmica. Tako da očekujem da ćemo biti sve bolji i bolji."

O pobedi protiv Partizana u gostima...

"Pritiska ima pred svaku utakmicu. Ja se ne obazirem na to. O otme možemo da pričamo na kraju moje karijere. Idemo da igramo protiv tima koji nam je konkurent za titulu. To znao da su dva najveća favorita Zvezda i Partizan, bez obzira što se Partizan nalazi u ovakvoj situaciji. Još su u jednoj fazi traženja. Sa druge strane, mi treba da budemo fokusirani na ono što radimo. Mi smo enigma kako ćemo odgovoriti na neke zadatke. Sve ostalo je u domenu statistike. Nema nikakvog opterećenja."

O dešavanjima na stadionu Partizana nije želeo da priča.

"Ja sam sad dolaskom ovde čuo da se nešto dešavalo, ne znam uopšte šta se dogodilo i ne mogu da komentašišem nešto o čemu ništa ne znam."