Superliga Srbije

Nemanja Miletić za Arenu: Niko igračima Partizana ne može pomoći, koliko oni sami sebi...

komentari (0)

Autor: Luka Marković

22.09.2024 16:11
Nemanja Miletić trenutno nastupa za grčki Volos Profimedia
Nemanja Miletić trenutno nastupa za grčki Volos

Tek nekih 24 sata manje-više nas razdvaja od 174. večitog derbija. Iako je već mnogo godina prošlo od poslednjeg puta kada se ishod nazirao prilično jasno, te je jedna strana bila u prednosti, ipak je u pitanju okršaj dva najveća srpska tima i samim tim utakmica ima više od rezultatskog značaja. 

Fudbaleri Crvene zvezde će u ponedeljak od 19.00 časova u Humskoj odigrati duel sa Partizanom (Arena 1 Premium) i kao tim sa bodovnom zalihom od osam bodova na tabeli, dočekuje novi susret kao izraziti favorit. Međutim svi smo svesni da će to imati malo veze kada dve ekipe istrče na teren, te da će sve zavisiti od toga kako će se igrači postaviti jedni prema drugima. 

Sličnog mišljenja je bio i današnji sagovornik redakcije TV Arena Sport, i bivši fudbaler crno-belih, Nemanja Miletić, koji ističe da je domaći teren od velikog značaja kada se radi o utakmicama koje znače više od fudbala. 

"Baš sam komentarisao sa drugom ovde gde bismo mogli gledati derbi, on je bio u mlađim kategorijama Partizana... Pa dobro, sada reći da nije povoljan trenutak - realno gledano, Zvezda je odlična, a Partizan je u lošoj formi, ali to na derbiju nema ne mora ništa da znači. Forma ne znači ništa. Zvezdi neće biti lako jer se utakmica igra na JNA. Mi od 2016. nismo izgubili", istakao je Miletić.  

Partizan ne pada u Humskoj 

Crno-beli već osam godina ne znaju za poraz od večitog rivala na domaćem terenu. Poslednji put se to dogodilo 27.02.2016. godine, kada su za Zvezdu pogađali Hugo Vieira i Luis Ibanjez i tako preokrenuli rezultat u 23. i 31. minutu. Vodeći gol za "parni valjak" je postigao Sedrik Gogua u 16. minutu. 

Zanimalo nas je koliko toga će zavisiti od trenera Aleksandra Stanojevića, koji je najavio promene u sastavu za sutrašnji okršaj. Prema mišljenju nekadašnjeg igrača Omonije, sve je na jedanestorici koja će sutra stati pred crveno-bele. 

"Kako da ti to objasnim... On je sam po sebi prilično energičan i unosi to nešto u igrače. Međutim, mislim da neće mogo šta zavisiti od njega. To govorim iz svoje perspektive, jer ja da sam tu i da igram derbi, ne bi mi bio potreban savet. Igraču ne treba nikakav motiv da bi igrao derbi. Može se reći da je Partizan tu i u prednosti, s obzirom da nema dobrih rezultata, igrači apsolutno nemaju šta da izgube. Mislim da im niko ne može pomoći, koliko oni sami sebi", rekao je ekstatično Miletić. 

Profimedia

Nemanja Miletić u duelu sa Aleksandrom Kataijem

Dimenzije derbija naročito osećaju "domaći" fudbaleri. Od kada je ovdašnji fudbal otvoren za "došljake", od tada se vodi polemika o tome koliko stranci mogu razumeti značaj meča koji igraju. Za srpskog fudbalera grčkog Volosa, validno je tradicionalno mišljenje momci iz Srbije najviše prave razliku na derbijima. 

"Koliko god mi pričali da stranci prave razliku, mislim da nije isto. Evo za primer, ja sam na Kipru igrao derbi Omonija-APOEL i znam da je prilično slična atmosfera - napetost se oseća čitave nedelje. Ali vidim da meni, u odnosu na neke domaće igrače, to nije to dok ne odigram naš derbi. Ima mnogo do tog broja domaćih... E sad, može se reći da i u Zvezdi postoji sličan problem, takođe je mnogo stranaca". 

Na kraju - očekivanja i mogućnosti. Miletić vidi Partizanovu šansu po boku, a očekuje da eventualni gol Đorđa Jovanovića razreši pitanje pobednika. 

"Možda je zato što sam Partizanovac, i realno je reći da je Zvezda bolja u trenutku, ali ja imam pozitivan osećaj. I crveno-beli imaju svoje probleme. Biće im teško, a rekao bih da bi meč mogao prelomiti Đođe Jovanović, tako mi nekako deluje. Čini mi se da je najveća slabost Zvezde po bokovima - (Ognjen) Mimović je povređen, Roda (Milan Rodić) je takođe van, pa bi možda tu mogli da očekujemo neki ozbiljniji pritisak i eventualnu šansu za Partizan. Što se njih (crveno-belih) tiče, najopasnije mi deluje (Mirko) Ivanić", završio je Nemanja Miletić. 

Sutrašnji okršaj, kao i prateći program u studiju koji će mu prethoditi, možete pratiti na kanalu Arena 1 Premium. 

 

 

Standings provided by Sofascore