Superliga Srbije

Prvi put "oči u oči" Vladan Milojević i Aleksandra Stanojevića: Crno-beli još pamte prvi mandat i pet pobeda bez primljenog gola, Savo jedini koban po sadašnjeg šefa Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2024 10:55
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde MN Press
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sutra će 174. put odmeriti snage u "večitom derbiju" (19.00, Arena 1 Premijum), ali za dvojicu trenera to će biti prvo zvanično odmeravanje snaga.

Iako su dugo u srpskom fudbalu Vladan Milojević i Aleksandar Stanojević, nikada nisu sa klupe predvodili Crvenu zvezdu i Partizan jedan protiv drugoga.

Možda se nisu nikada sreli kao treneri na terenu predvodeći „večite“, ali zato vrlo dobro znaju obojica kako se osvajaju trofeji. Zato će duel pomenutih trenera sa taktičke strane biti izuzetno zanimljiv.

Svakako obojica znaju kako se osvajaju trofeji. Ima Stanojević sa Partizanom titulu i Kup Srbije, baš kao i Vladan Milojević, a zajedničko im je i to da su sa svojim timovima ulazili u Ligu šampiona.  

MN Press

Aleksandar Stanojević

Kada je „večiti derbi“ u pitanju Stanojević je najveće uspehe imao u prvom mandatu. Za dve godine, koliko je predvodio Partizan u šest derbija, pet puta je bio bolji od Crvene zvezde. U svih pet trijumfa koje je protiv Zvezde ostvario, Partizan nije primio gol. Tri puta je Partizan pobeđivao Zvezdu sa 1:0 u prvenstvu Srbije, a jednom je bilo 2:0. Pobedu od 2:0 izvojevao je i u polufinalu Kupa Srbije, pa jedini poraz od 1:0 nije imao nikakav uticaj na ishod tog dvomeča.

Nije tako lako bilo u drugom mandatu u Humskoj, jer Stanojević  tada nije trijumfovao protiv crveno-belih, dok je i u masovnijem srpskom takmičenju poražen dva puta.

Kada je reč o Vladanu Milojeviću, njemu je ovo drugi mandat u Crvenoj zvezdi i dobro zna kako se igra derbi. U devet prvenstvenih utakmica sa Partizanom, Milojević je na klupi zabeležio tri pobede, pet remija i jedan poraz. U Kupu Srbije ima učinak od jedne pobede i poraza.

Zanimljivo je i to da je Milojević oba poraza od Partizana doživeo kada je na klupi bio Savo Milošević.