Superliga Srbije

Zvezdina "nužda" pred derbi: Odbrana sa trojicom štopera?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 12:55
Stefan Leković bi mogao da dobije šansu u derbiju MN Press
Stefan Leković bi mogao da dobije šansu u derbiju

Crvena zvezda ulazi u 174. večiti derbi sa Partizanom (ponedeljak, 19.00, TV Arena 1 Premium) posle velike potrošnje meča sa Benfikom na otvaranju UEFA Lige šampiona, sa brigom na poziciji beka i dilemom oko izbora drugog "bonusa".

Povreda Ognjena Mimovića, koji će pauzirati skoro dva meseca zbog povrede metatarzalne kosti, te odsustvo Milana Rodića (vraća se za sedam do 10 dana), ostavila je trenera Vladana Milojevića samo sa Korejcem Jung Vu Seolom na poziciji beka. Jeste Timi Maks Elšnik odradio 80 minuta meča na mestu levog beka i to dosta dobro, ali teško je verovati da će baš on ostatio na toj poziciji i za 174. večiti derbi.

Veća je verovatnoća da će Milojević promeniti formaciju i zagrati sa trojicom štopera, s tim da bi u tom slučaju rešio i pitanje drugog bonusa. Naser Điga je jedan bonus, Stefan Leković drugi, a kapiten Uroš Spajić bi trebalo da komanduje dvojicom mladih štopera.

Ako se odluči za ovaj sistem, petoricu igrača u veznom redu mogli bi da budu Seol, Krunić, Ivanić, Elšnik, Olanjinka, dok napadački tandem mogu da čine Silas i Šerif Endijaj.

 

 

Ako se odluči da ostavi poslednju liniju sa četvoricom igrača - Seol, Điga, Spajić, Elšnik - Milojević ima više problema ko bi mu bio drugi "bonus". Na spisku ima Jovana Šljivića, Andriju Maksimovića, Jegora Pruceva i Lazara Jovanovića.

Do sada je najviše minuta imao Jegor Prucev po desnom krilu, manje Jovan Šljivić i Lazar Jovanović, dok bi zbog forme možda izbor pao i na najmlađeg Maksimovića. Ako "Zvezdin Mesi" dobije priliku da debituje, to bi značilo da će verovatno Olanjinka na klupu.

U svakom slučaju Vladan Milojević ima široku paletu kvalitetnih igrača u veznom red u napadu, uz to i mnogo iskustva igranja večitih derbija pa će znati kako da iskombinuje sastav koji će po njemu moći da odradi ono što im on osmisli.