Superliga Srbije

Jovan Damjanović, optimista pred duel sa Novim Pazarom: Spremamo se da odigramo najbolju utakmicu od mog dolaska na klupu TSC-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2024 15:33
Jovan Damjanović, trener TSC-a MN Press
Jovan Damjanović, trener TSC-a

Nije dobro krenuo TSC ove sezone, zato je klub iz Bačke Topole i rešio da promenom trenera "razmrda" ekipu. Biće potrebno vreme odličnom mladom treneru Jovanu Damjanoviću da dođe do željene igre, ali ne bi trebalo sumnjati u njegove sposobnosti da podigne ekipu. 

Ekipu TSC-a ne očekuje nimalo lak protivnik. Novog Pazara je uvek bio dobar takmac, ali Damjanović veruje u tri boda u Bačkoj Topoli. Utakmica se igra u subotu od 18.00 časova. 

"U poslednje dve utakmice smo na momente izgledali dobro. Nivo igre je bio zadovoljavajući za ovako kratak period saradnje, ali nismo uspeli da dođemo do rezultata, a to je osnovni cilj. Pod pritiskom smo da pobedimo, ali mislim da treba da nastavimo u ritmu kakav imamo prethodnih desetak dana, sa dobrim treninzima, pa će i rezultat da dođe doći", rekao je Jovan Damjanović.

Svestan je mladi trener kvaliteta svog tima, samo je potreban jedan dobar rezultat da ekipa krene uzlaznom putanjom.

"I Novi Pazar je menjao trenera, ali su i osvojili četiri boda u dva poslednja kola. Imaju dobre individualce i dobro su se složili i organizovali. Poznajemo ih i analizirali smo njihovu igru, pogotovu otkako imaju novog trenera. Spremamo se da odigramo najbolju utakmicu od kada sam ja na čelu kluba i da ostvarimo važnu pobedu".

MN Press

Fudbaleri TSC-a, spremni za naredni meč

Damjanović ističe da igračima nije lako jer su prošli skoro cele pripreme sa Lazetićem, onda ih je preuzeo Klafurić, da bi sada dobili i novog šefa stručnog štaba.

"Jedan trener je počeo pripreme, završio ih je drugi, a sada sam došao ja i to igračima nije lako. TSC je ozbiljan klub koji već dve godine predstavlja našu zemlju u Evropi i na momcima je velika odgovornost. Ova serija loših rezultata im nije pala lako. Tu je i novih 10-12 igrača koji moraju da se ukomponuju i odgovore zahtevima i težini ovog dresa, a izgleda da se u prethodnim mesecima nije sve uvezalo kako treba". 

Strateg Topolčana je uveren da će rezultati da dođu i da jedan dobar rezultat može da im vrati samopouzdanje.

"Imamo kvalitetne pojedince i siguran sam da će im jedan dobar rezultat, kao potvrda njihovog rada, dati dobar impuls da u narednim utakmicama pojedinačno dođu do svog maksimuma. Bez obzira što sam kratko sa ekipom prepoznajem njihov kvalitet i ako neko ne igra kako treba ja u tome tražim svoju odgovornost jer ja ih treniram i pokušavam da pronađem rešenje kako da iz njih izvučem najbolje. Biću im i pomoć i psihološka podrška da prođemo ovaj period kako bi kasnije svako od njih dostigao nivo na kome može da bude", zaključio je Jovan Damjanović.