Superliga Srbije

Marko Savić, trener Železničara pred dolazak OFK Beograda ističe: Moramo da se nametnemo i uzmemo tri boda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2024 12:35
Marko Savić, trener Železničara iz Pančeva MN Press
Marko Savić, trener Železničara iz Pančeva

Pokušaće fudbaleri Železničara već u nedelju pred domaćim navijačima da se vrate tamo gde su i bili pre gostovanja Vojvodini u Novom Sadu, na pobednički put. U Pančevu ovog vikenda gostuje OFK Beograd, koji je u minulom kolu savladao Partizan. 

Spremni su izabranici Marka Savića za veliki izazov sa "romantičarima", a već su dokazali da uz pomoć najvernijih navijača mogu sve na domaćem terenu. Utakmica se igra u nedelju 22. septembra od 20.00 časova u SC "Mladost".

"Imamo određenih problema sa nekim povređenim igračima, ali sve je to normalno. OFK Beograd izuzetno respektujemo. Ova generacija igrača je jako talentovana i dobro složena. Imaju izuzetne rezultate. Dolaze iz utakmice gde su pobedili Partizan, tako da su u dobrom momentumu. Sa druge strane mi dolazimo iz poraza, međutim igramo na domaćem terenu, suštinski želimo da se nametnemo i uzmemo tri boda", rekao je Marko Savić, šef struke Železničara iz Pančeva. 

U minulom periodu Železničar je doveo vrhunske igrače. U tim su stigli bivši prvotimci Crvene zvezde Sanogo i Ben, još ranije Popović i Milunović, a nedavno je "dizelka" jača i za sina Nemanje Vidića, mladog Luku. Ipak, potrebno je vreme da se svi oni adaptiraju na novu sredinu, svestan je toga i trener Savić.

"Novi igrači se polako uklapaju, ali za sve je potrebno vreme. To je proces. Mi na našu žalost to vreme nemamo. Uklapamo se u situaciji gde je takmičenje u toku, a to nije lako. Sa druge strane nije lako ni tim igračima, koji moraju da "isporuče" određeni kvalitet, a još se uklapaju u sistem igre i zahteve. Ipak, istakao bih da su momci za čistu desetku, daju sve od sebe i negde idemo ka tom putu, da budemo blizu naših sto odsto", zaključio je Marko Savić, trener Železničara.