Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: IMT na "Lagatoru" dočekuje Radnički 1923 u odloženom meču 2. kola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2024 11:20
Matija Gluščević i Vladimir Lučić MN Press
Matija Gluščević i Vladimir Lučić

Radnički iz Kragujevca ovog leta kratko se zadržao na evropskoj sceni, ali je iskoristio pravo da odloži jedan meč u Superligi Srbije. Bilo je to u 2. kolu protiv IMT-a. Ovaj meč igra se danas na stadionu "Lagator" u Loznici sa početkom u 18.00 časova (TV Arena 3 Premium).

 

 

Ova dva tima do sada su odigrala dva meča, a učinak je po jedna pobeda za IMT i Radnički 1923.
Za razliku od prošle sezone kada su Kragujevčani nizali pobedi, ovu sezonu nisu dobro otvorili. Izabranici Feđe Dudić vezali su dva poraza, prvo od Crvene zvezde, a zatim su izgubili i od Mladosti iz Lučana. Kragujevčani su zabeležili dve pobede ove sezone protiv Radničkog iz Niša i OFK Beograda, dok je remijem završen meč sa Vojvodinom. 

 

 

Što se tiče IMT-a, oni ove sezone igraju po principu toplo hladno. U poslednjem superligaškom meču poraženi su od Spartaka iz Subotice, dok su pre toga vezali dve pobede u duelima sa Nišlijama i Jedinstvom.

"Imao sam priliku da igram protiv IMT-a, tako da sam dobro upoznat sa njihovim kvalitetima. Veoma su disciplinovani i izuzetno opasni iz kontranapada, što je nešto o čemu posebno moramo da povedemo računa. Mislim da smo imali sasvim dovoljno vremena za odmor i pripremu utakmice. Svesni smo našeg kvaliteta, verujemo u ono što radimo i siguran sam da ćemo ukoliko ispunimo zahteve trenera i budemo na odgovarajućem energetskom nivou zabeležiti dobar rezultat",  uveren je Aleksa Janković, prvotimac Radničkog 1923.

Radnički će biti oslabljen neigranjem standardnog levog beka Tomislava Dadića, koji će zbog parnih kartona propustiti gostovanje u Loznici. U ekipu se, pak, vraća mladi reprezentativac Matija Gluščević, koji je odradio meč kazne zbog isključenja na utakmici sa Crvenom zvezdom.


Mozzart Bet Super lige Srbije, 2. kolo 


IMT - Radnički 1923 18.00 (AP3) 

Crvena zvezda - Mladost 2:2 (0:2)
/Duarte 85, Endiaj 90+1 - Endiaj 19, Ćirković 38/

Jedinstvo - Partizan 0:4 (0:2)
/Natho 2pen, Trifunović 27, Jovanović 52, 65/

Železničar - Napredak 1:1 (1:0)
/Romanić 36 - Karaklajić 71/

Radnički Niš - TSC 1:0 (0:0)

/Stojanović 52/

Spartak - Čukarički 1:1 (1:0)
/Bogićević 81 - Ivanović 26/

OFK Beograd - Tekstilac 1:0 (1:0)
/Cvetković 5/

Odloženo

Vojvodina - Novi Pazar

 

Пласман обезедио Sofascore