Superliga Srbije

Ivica Iliev: Dajte mi dva prelazna roka i ponovo ću vratiti Partizan na vrh

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.09.2024 14:48
Sportski direktor Partizana Ivica Iliev MN Press
Sportski direktor Partizana Ivica Iliev

Ivica Iliev posle dve godine vratio se na poziciju sportskog direktora Partizana, inače funkciju koju je u prethodnom mandatu obavljao u Humskoj od 2015. do 2022, a tim povodom govorio je na konferenciji za medije koju ste imali prilike da pratite u direktnom prenosu na Areni sport.

Novi sportski direktor Partizana obratio se prisutnim sledećim rečima.

"Prošlo je malo više od dve godine otkako sam otišao sa ove pozicije i sada sam ponovo tu. Kada se dese promene na ovom nivou, to u većini slučajeva znači da su neki teški momenti i da je neki nepovoljan trenutak po naši klub. Nažalost tako je i ovog puta. Želeo bih da vam pojasnim moje razloge povratka i što sam se vratio.

Mislim da je situacija sada lošija nego kada sam dolazio 2015. godine. Ovo je malo dublja tema o kojoj ljudi dosta znaju, ali je stavljena ispod tepiha, a to je razlog što je Partizan u ovoj situaciji sada. To je razjedinjenost između mlađih i starijih selekcija. Odatkle sam i ja ponikao. Nažalost tamo gde smo bili 10 godina ispred svih, sada smo počeli da kaskamo. To moramo da povratimo, ne želimo da kukamo, imamo neke ideje kako ćemo da podignemo taj sektor. Želeo bih da zavežem jak čvor Teleoptika i Partizana i sutra kada ne budemo bili ovde, da će taj čvor teško ko razvezati.

Tada, 2015. godine kada sam došao znao sam šta je potrebno. Imam nepresušnu energiju, iako ne deluje tako, suzdržavam se, inače bih ispljuvao vatru sada. Imam toliko puno ideja, nažalost sada je kraj prelaznog roka i ne mogu da utičem na igrački kadar. Imamo dobre igrače i siguran sam da će fudbaleri pokazati najbolje što umeju. Nažalost nema nekih igrača koji su bili tu koji su obeležili moj mandat, ali, bez obzira na to, siguran sam da ću u roku dva prelazna roka napraviti tim koji će biti konkuretan u Evropi i našem najvećem rivalu. 

Znam sve ljude koji su radili u ovom sektoru posle mene, oni su radili predano, ne mogu da upirem prstima, želim da ostavim to u nekom prošlom vremenu. Želim da govorim sada o sebi i mogu da kažem da ćete videti promene u našem klubu što pre. Od dana današnjeg ja sam glavni u sportskom sektoru i hoću da upirete prst direktno u mene. Došao sam jednim delom i zbog trenera, njegova energija je nenadmašna. Stanojević je probudio strast i želju i meni i kada me je pozvao klub nisam se nijednog trenutka dvoumio.

Hoću da ponovim ono jedinstvo koje nas je krasilo u prošlosti i svako ko bude izašao iz tog našeg plana, neću se libiti da "sečem" kako bih zadržao dobru atmosferu u klubu. Garantujem da će ubuduće sportski sektor biti jedinstven.", rekao je u svom uvodu Iliev.

MN Press

 

 

Sada nije popularno biti član Partizana?

"Ne prihvatam tu stavku. Kako neko može da bude nepopularan u klubu kojeg voli. Ima toliko pesama koje potenciraju baš to. Ne mogu da se ne odazovem klubu, kada je teško tada je najlepše biti član Partizana. Kada želite, veruje i znate, sve je lakše... Imam neverovatnu energiju sa našim trenerom i sjajnu hemiju. Tip sam čoveka koji želi odmah sve, sada, nažalost ne mogu da doprinesem igračkom kadru, ali dajte mi dva prelazna roka."

Odakle ćete krenuti sa novom ambicijom?

"Vremenski od juče... Imam sastanak sa igračima i Teleoptikom. Osim saveta sada ne mogu mnogo da pomognem. Svoju energiju ću posvetiti tom sjedinjavanju svetog trojstva Partizana. Omladinska škola, Teleoptik, Partizan. Oni svi pripadaju istoj kući i odatle ću krenuti."

O bojkotu i nezadovoljstvu navijača.

"To je nešto što me boli. Igrao sam u momentu kada su naši navijači bili najdominantniji. Nosili su me do velikih uspeha, pa mi to sve teško pada. Ne mogu da se mešam u to, nadam se samo da ćemo ih svojim učinkom vratiti u Humsku."
 


Da li ste mogli da dođete možda i pre kraja prelaznog roka?

"Sve se dešavalo krajem prelaznog roka, takva je birokratija, šta ćete... Možda je i bolje ovako, mogu trezveno i mirne glave da se posvetim rekonustrukciji, da resetujem ceo sistem."

Kako biste ocenili prelazni rok Partizana?

"Nebitno dal sam ih ja doveo ili ne, to su moji igrači. O njima ništa loše neću pričati. Moram da vidim sa trenerom dal se uklapaju u naš sistem i da vidimo ko može da ostane u klubu. Ima igrača koji imaju kvalitet,ali zbog jake konkurencije ne mogu to i da dokažu na terenu. Videćemo... Moramo da napravimo dodatne analize."

Da li možemo očekivati neke skorije promene?

"Svi znamo da je zimski prelazni rok mnogo teži i da je manje igrača na tržištu. Ako možemo da napravimo onaj letnji u zimskom, završićemo sve na zimu. Letnji prelazni rok je inače taj rok kada se rekonstruiše tim. Videćemo...", zaključio je Ivica Iliev.