Superliga Srbije

Ne pomaže ni Valensija! Uroš Matić porazom debitovao u dresu Jedinstva protiv Radničkog iz Niša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2024 21:53
Uroš Matić, novi igrač Jedinstva MN Press
Uroš Matić, novi igrač Jedinstva

Igračima Jedinstva čak i nekadašnji igrač Mančester junajteda, Antonio Valensija nije bio dovoljno dobra inspiracija da zabeleže prvu pobedu u superligaškom društvu. Na stadionu "Dragan Džajić" domaći su izgubili od Radničkog iz Niša (0:2) u poslednjoj utakmici osmog kola elitnog ranga takmičenja. Golove za tim sa "Čaira" postigli su Bosić u 50. i Jurukov u 63. minutu.

Ubljanima nije pomogao ni debitant, bivši reprezenttivac Srbije i brat Nemanje Matića, Uroš koji će ove sezone nositi dres Jedinstva. 

U prvom poluvremenu igralo se čvrsto na obe strane, bez većih prilika za gol. Istina, bilo je grešaka u odbrani na obe strane, a najbolju nije iskoristio Bosić za Radnički iz Niša u poslednjem minutu prvog dela utakmice. Ostao je sam na levoj strani prvotimac gostujuće ekipe, ali je sa sedam metara glavom šutirao pored gola. 

Već u 46. minutu, traažili su igrači Jedinstva jedanaesterac. Igrao je rukom u svom šesnaestercu Terziić, ali se nije oglasio sudija Pavle Savić, kao i VAR soba.    

Ono što je Bosić propustio u prvom poluvremenu, nadoknadio je u 50. minutu. Oštoro je pomenuti igrač šutirao sa osamnaest metara, lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača Jedinstva, prevarila golmana Jovaanovića i završila u mreži domaćih - 0:1.

 

 

Uzvratio je na drugoj strani Denzel, šutirao je vezista domaćih iskosa sa leve strane sa šest metaraa, ali je dobro reagovao golman Manojlović i poslao loptu u korner.

 

 

Već u 62. minutu Radnički je udvostručio prednost. Belaković je probio po desnoj strani, usledio je centaršut u srce šesnaesterca, spetljao se golman Jovanović, to je iskoristio Jurukov, koji je sa četiri metara pogodio mrežu - 0:2. 

Pokušali su igrači Jedinstva do kraja utakmice iz solo akcija da stignu do izjednačenja, međutim nije to bilo dovoljno da stignu prednost Nišlija. Istina, Stevančević je imao priliku u 88. minutu, ali su se odbranili gosti.

Finiš utakmice definitivno je pripao Jedinstvu, a da su Ubljani imali malo više koncentracije u završnici akcija rezultat bi bio drugačiji.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 8. kolo

petak

Spartak – IMT 2:0 (1:0)
/Todorski 15, 57/

subota

Vojvodina – Železničar 2:0 (2:0)
/Petrović 9, Seri 43/

Crvena zvezda – Napredak 2:0 (1:0)
/Duarte 29pen, Ivanić 47/

Mladost– Radnički 1923 2:1 (0:1)
/Pejović 48pen, 55pen - Silva 11/

nedelja

Novi Pazar – Čukarički 2:2 (2:1)
/Đuranović 19, Mesarović 40 - Melo 16, Stanković 68/

OFK Beograd – Partizan 3:2 (1:2)
/Ovusu 18, Paločević 86P, Stojiljković 90+6 - Filipović 15, Zubairu 40/ 

ponedeljak

Jedinstvo – Radnički Niš 0:2 (0:0)
/Bosić 50, Jurukov 62/

 

Standings provided by Sofascore