Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Jedistvo za prvi trijumf, Nišlije sa proboj u vrh

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2024 11:23
Uroš Matić se vratio u Jedinstvo iz Uba MN Press
Uroš Matić se vratio u Jedinstvo iz Uba

Da li je došao čas za istorijsku prvu pobedu Jedinstva iz Uba na superligaškoj sceni? Jeste ako pitate domaćina koji od 20.00 časova na svom terenu dočukuju Radnički iz Niša (20.00, TV Arena 2 Premium), a nije ako pitate Nišlije koji bi četvrtom "trojkom" da preskoče Partizan i ušuškaju se u gornji deo tabele.

Duel na stadionu "Dragan Džajić" će biti specifičan i zbog povratka Uroša Matića u Jedinstvo posle 15 godina, ali i zbog činjenice da bi na teren u timu Radničkog mogao da se vrati Đuro Zec. Iskusni igrač je pokidao ligamente pre godinu dana na meču sa Napretkom, vratio se u trenažni proces i na treneru Nikoli Drinčiću je da odluči da li će teren i vremenski uslovi biti adekvatni za njegov povratak u takmičarskom meču.

"Imali smo dovoljno vremena da pripremimo utakmicu, igramo protiv tima koji ima jedan bod, a igrama je zaslužio mnogo više. Gledali smo sve utakmice otkada je došao novi trener, to je neki drugi sistem, nešto novo i očekuje nas jako teška utakmica. Nemamo kadrovskih problema. Vratio nam se Đuro Zec, posle operacije, počeo da trenira pre deset dana i on će, ako ne sada, od sledeće utakmice biti u rosteru. Nama je svaki igrač potreban do kraja prvenstva. Stajić je takođe operisan, ali se oporavlja, vratio se u trenažni proces i čekamo dozvolu od lekara da kaže da može da uđe u igru", ističe Nikola Drinčić, trener Radničkog.

Trener Jedinstva Miloš Obradović veruje da sa Matićem ima ekipu koja je kadra da od večeras počne da piše istoriju pobeda.

"Sada imamo igrački kadar koji će pokušati da popravi sliku iz prethodnog perioda. Doveli smo nove igrače od koji očekujem da se brzo uklope i potvrde da su s razlogom angažovani. Znamo šta nas čeka protiv Radničkog, sve ćemo učiniti da mi budemo ti koji će posle 90 minuta imati više razloga za zadovoljstvo", istakao je Obradović.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 8. kolo

petak

Spartak – IMT 2:0 (1:0)
/Todorski 15, 57/

subota

Vojvodina – Železničar 2:0 (2:0)
/Petrović 9, Seri 43/

Crvena zvezda – Napredak 2:0 (1:0)
/Duarte 29pen, Ivanić 47/

Mladost– Radnički 1923 2:1 (0:1)
/Pejović 48pen, 55pen - Silva 11/

nedelja

Novi Pazar – Čukarički 2:2 (2:1)
/Đuranović 19, Mesarović 40 - Melo 16, Stanković 68/

OFK Beograd – Partizan 3:2 (1:2)
/Ovusu 18, Paločević 86P, Stojiljković 90+6 - Filipović 15, Zubairu 40/ 

ponedeljak

Jedinstvo – Radnički Niš 20.00 (A2P)

Пласман обезедио Sofascore