Superliga Srbije

Dve vezane pobede OFK Beograda nad Partizanom: I to se dogodilo u ovom veku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2024 09:31
Radost igrača OFK Beogada posle pobede nad Partizanom MN Press
Radost igrača OFK Beogada posle pobede nad Partizanom

Punih osam godina OFK Beograd se vraćao na elitnu scenu u Srbiji, a kada je prošle godine konačno uspeo da suvereno obezbedi povratak u Mozzart bet Superligu Srbije malo ko im je predviđao ovako dobar start i deobu druge pozicije posle uvodnih osam kola.

Trener Simo Krunić je od mladih i talentovanih igrača, uz nekoliko odličnih iskusnijih, predvođeni kapitenom Aleksandrom Paločevićem, stvorio i tim i igru koja pleni i donosi rezultate iako igraju kao domaćini u Zaječaru.

Pred duel sa Partizanom, gledalo se i u istoriju, a ona nije davala mnogo nade "romantičarima" jer su u 21. veku samo tri puta uspevali da pobede (2005, 2006 i 2016). Ali, dogodilo se i to da OFK Beograd dva puta uzastopno slavi protiv Partizana.

Poslednji duel pred ispadanje u Drugu ligu 21. februara 2016. godine OFK Beograd je dobio 2:1 i to posle preokreta. Darko Brašanac je doneo prednost crno-belima na poluvremenu, da bi Vladimir Jovović i Marko Pavlovski u nastavku tada servirali iznenađenje. Partizan je sezonu završio kao drugi, dok su "romantičari" ispali...

U Zaječaru je do pred kraj mirisalo na još jedan trijumf Partizana, da bi Paločević (86) i Filip Stojilković u šestom minutu nadoknade napravili preokret (3:2) i naneli ekipi Aleksandra Stanojevića prvi poraz ove sezone. Na Staroj Karaburmi duvaju već dve godine novi vetrovi, "romantika" se, sada bez mnogo sumnje, vraća na velika vrata u srpski fudbal.