Superliga Srbije

Vojvodina slavila na premijeri pred domaćim navijačima na renoviranom terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 19:53
Seri, strelac drugog gola za Vojvodinu MN Press
Seri, strelac drugog gola za Vojvodinu

Vojvodina se pobedom vratila na stadion "Karađorđe". Posle domaćinstva u Bačkoj Topoli, Novosađani su konačno ponovo kod kuće.

A, na novom terenu belo-crni su slavili protiv Železničara sa 2:0. Bila je ovo tek druga pobeda u sezoni belo-crvenih, koji trenutno zauzimaju osmo mesto na tabeli.

Domaći su rano došli u prednost već u 9. minutu utakmice.Milunović je npravio prekršaj nad Radulovićem, a glavni sudija je odmah pokazao na belu tačku. Njegoš Petrović je uzeo zalet, ali je njegov šut odbranio golman Zorn Popović, ipak iz odbitka vezista Novosađana uspeo je loptu da pošalje u mrežu za 1:0.

Uzvratio je Železničar sa dve dobrfe šanse, prvo je pokušao Eze, potom ii Mitrović, međutim uspeli su da se odbrane domaći igrači.

Vojvodina je otišla na odmor sa plus dva gola. Mat u tri poteza. Veličković je dodao loptu do Bamidelea, ovaj je poslao idealan centaršut u šesnaest metara na pravom mestu bio je Seri, koji je glavom smestio loptu u mrežu Popovića - 2:0. 

U nastavku utakmice pokušao je Marko Savić, trener Železničara da dođe do izjednačenja, pa je na teren poslao Grgićaa, Sanogaa, Jovanovića, Balaža i Lokosu.

Ipak, igrala je Vojvodina sigurno, čak je i stvorila nekoliko dobrih prilika za gol, a neverovatno je šta je promašio Depu u finišu meča. 

Mogao je Železničar do gol u 87. minutu, ali je Rosić prvo odbranio prvo šut Jovanovića, lopta se potom odbila do Grgića, ali je golman Vojvodine ponovo bio uspešniji. Posle korner i Milikić je šutirao, sa pet metara, a lopta je otišla  preko gola.

Vojvodina je uspela da sačuva stečenu prednost, a ovo je bila tek druga pobeda Novosađana ove sezone, posle uvodne protiv Tesktilca.  

 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 8. kolo 

petak

Spartak – IMT 2:0 (1:0)
/Todorski 15, 57/

subota

Vojvodina – Železničar 2:0 (2:0) 
/Petrovič 9, Seri 43/
Crvena zvezda – Napredak 20.00 (A1P)
Mladost– Radnički 1923 20.00 (AS2)

nedelja

Novi Pazar – Čukarički 17.00 (A1P)
OFK Beograd – Partizan 19.00 (A1P)

 

Пласман обезедио Sofascore