Superliga Srbije

Partizan inkasira potencijalnih milion i po za Severinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2024 17:50
Severina je proveo godinu dana u Humskoj MN Press
Severina je proveo godinu dana u Humskoj

Posle ispadanja iz evropskih kvalifikacija, počela je remodelacija Partizanovog tima. Među odlaznim transferima je i onaj Ksandera Severine, koji pojačava Makabi iz Haife Baraka Bahara. 

Naime, crno-beli će za reprezentativca Kurosaa zaradaiti milion i 200 hiljada evra, a kroz bonuse bi ta cifra mogla porasti za 300 hiljada evra. 

Ugovor koji će Severina potpisati važiće tri godine, a suma koju će inkasirati je prilično skromna. Naime, nekadašnji krilni napadač ADO Den Haga će za prvu sezonu dobiti 270 hiljada evra, druga godina će mu doneti 360.000 evra, dok će u trećoj prihod porasti za dodatnih 30 hiljada evra. 

MN Press

Ksander Severina u dresu Partizana

Može se reći da u pitanju nije neki basnoslovni novac, te je logično pretpostaviti da je sličnu platu imao i u Partizanu. 

Ksander Severina je za godinu dana u Partizanu odigrao 48 utakmica, postigao je osam golova i 12 "namestio". Među crno-bele je došao iz holandskog Tventea.

Kao zamena za fudbalera iz Kurasaa u Humsku bi trebalo da stigne mladi fudbaler Liona Pape Furer. 

U Humskoj se i dalje očekuju dolazni transferi. Naime, najavljeno je da se očekuje još jedan igrač na poziciji najisturenijeg napadača. Takođe, neki odlasci su prosto neminovni. Na Teleoptiku i dalje nisu uspeli rešiti problem sa Frenkom Kanuteom, koji odbija do napusti klub ukoliko mu se ne isplati osam mesečnih plata. Na njega se ne računa od dolaska Aleksandra Stanojevića na klupu.