Superliga Srbije

Luković pojačao Napredak iz Kruševca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 21:20
Andrija Luković, novi igrač Napretka FK Napredak
Andrija Luković, novi igrač Napretka

Bio je Napretkova želja još iz perioda kada je nosio dres Voždovca, danas je odlični ofanzivni vezista Andrija Luković pojačao klub iz Kruševca i potpisao dvogodišnji ugovor, a nosiće dres sa brojem 31.

Luković je ponikao u beogradskom Radu, usledio je transfer u holandski PSV, a u srpski fudbal se vratio, prvo u Crvenu zvezdu, pa Voždovac.

 

 

U dresu Zmajeva je zabeležio 59 nastupa, postigao 16 golova, uz šest asistencija. Iz Voždovca je otišao u poljski Rakov, potom i Portugaliju, gde je branio boje Famalikaa i Belenenseša. Karijeru je nastavio u Ziri iz Azerbejdžana, a prošloj sezoni je nosio dres niškog Radničkog.

Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, bio član omladinske reprezentacije Srbije, koja je postala šampion Evrope u Litvaniji 2013. godine. U finalnoj utakmici protiv Francuske bio je strelac gola za pobedu i titulu!

"Drago mi je što sam obukao Napretkov dres i jedva čekam da se priključim treninzima i nadam se, doprinesem novim uspesima Čarapana. Ovaj stadion je uvek važio za pravi fudbalski hram, a novi teren je fantastičan i verujem da će se na njemu igrati dobar fudbal, na radost navijača", poručio je Andrija Luković.