Superliga Srbije

Partizan nastavlja sa trećeligaškim pojačanjima: Stiže zamena među rezervama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2024 18:45
Stadion Partizana MN Press
Stadion Partizana

Dovesti pojačanje iz Francuske je respektabilna rabora; pojačati se iz trećeg ranga tamošnjeg fudbala, ne toliko, a dovesti igrača koji nije imao mesta ni u rezervnom timu amaterskog fudbala je nešto što je teško opisati. 

Ipak, Partizanu je ova receptura postala prilično interesantna, s obzirom da je prethodno iz Sošoa koji je prinudno odstranjen iz Lige 2 doveo Alda Kalulua i Frenka Kanutea (stigao sa pozajmice iz pomenutog kluba), rešio da proveri šta to zanimljivo ima među rezervistima Olimpika iz Liona. 

Videvši da nema ničega na terenu, svoje zlato je prokopao na klupi. U pitanju je Pape Furer, 18-godišnji krilni napadač koji je prošle sezone odigrao tek šest utakmica za U-19 tim. 

Iako se po medijima navodi da je mladi igrač iz Senegala imao neslaganje sa klubom oko ugovora (želeo profesionalni, dobio stipendijski), te da je zbog toga njegova karijera došla do stagnacije, to nikako ne zvuči kao olakšavajuća okolnost. 

Postavimo hipotezu da je u pitanju igrač sa velikim talentom, ali šta to vredi kada evidentno mentalitet nije na mestu. Već su crno-beli ulazili u sukob sa Ksanderom Severinom koga će Furer navodno odmeniti, kada je Igor Duljaj praktično vraćao nekadašnjeg igrača ADO Den Haga sa aerodroma. 

A Severina je bio profesionalac! Igrač koji je pravio razliku na terenu kada za to bio raspoložen! Šta se onda može očekivati od "zagrejanog" Senegalca vruće glave i krvi stare 18 leta? Možda se neki bezobrazluk javi i očeše na teren, možda se pokaže da je nazagasiti plam koji ide bez respekta na bilo koga dobar po Partizan, a možda ponvo posmatramo Frenk Kanute dramu, čiji treći čin i dalje traje - bez indikacija o četvrtom i epilogu.