Superliga Srbije

Da pobedom započnemo Ligu šampiona: Silas pozitivan pred meč s Benfikom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2024 14:22
Mvumpu Silas, fudbaler Crvene zvezde, očekuje trijumf u prvom kolu nove Lige šampiona FK Crvena zvezda
Mvumpu Silas, fudbaler Crvene zvezde, očekuje trijumf u prvom kolu nove Lige šampiona

Katompa Mvumpu Silas došao je ovog leta na pozajmicu u Crvenu zvezdu, s opcijom otkupa ugovora od Štutgarta u potencijalnom transferu vrednom 10.000.000 evra, ali pre svođenja računa sledećeg leta želi da pokaže zbog čega se srpski šampion toliko trudio da ga dovede iz Štutgarta. 

Počev od meča prvog kola novog formata Lige šampiona, 19. septembra na stadionu našeg najtrofejnijeg kluba, kada će bivši evropski i svetski prvak ugostiti portugalsku Benfiku. U jednom od četiti ligaška meča pred "delijama". 

"Veoma sam uzbuđen što ću igrati taj meč. Daću sve od sebe da pomognem timu kako bismo zabeležili prvu pobedu i na najbolji način otvorili sezonu u novom formatu Lige šampiona", rekao je reprezentativac DR Konga za klupsku TV.  

Na istom mestu je evocirao i svoje uspemene na fudbalske početke u domovini. 

"Počeo sam da igram fudbal na ulici, kao mnoga deca u Africi. Zatim sam otišao na probu u Belgiju, ali tek kad sam došao u Francusku počeo sam ozbiljno da razmišljam o fudbalskoj karijeri. Posvećenost je uticala da zavredim pažnju Štutgarta i pređem u jednu od najjačih evropskih liga". 

Brzonogi fudbaler prošao je velike stvari u Bundesligi, jednoj od Top 5 liga na Starom kontinentu. 

"Pet godina sam proveo u Štutgartu. U nemačkoj sam stekao mnogo iskustva koje ću preneti na tim kako bih pomogao Crvenoj zvezdi u ostvarivanju što boljih rezultata".

Priznaje da nije tek tako lako pristao da pomenutu sredinu zameni Mozzart Bet Superligom Srbije. 

"Nije svejedno doći iz Nemačke u Srbiju. Ipak posle razgovora sa porodicom i agentom zajedno smo doneli odluku da je dobro da potpišem za crveno-bele, igram Ligu šampiona i borim se za trofeje", poručio je desnokrilni vezistan nedelju dana pred "poletanje" u LŠ, za koju su karte od juče u prodaji.